10 számítógépes billentyűzet-kombináció, amivel időt spórolhatsz

10 számítógépes billentyűzet-kombináció, amivel időt spórolhatsz

Összegyűjtöttük a leghasznosabb billentyűzet kombinációkat és trükköket, amivel könnyebb lesz a számítógépet használni.

Háromféle számítógép-felhasználó létezik. Van aki az egeret használja szívesebben, a másik inkább a klaviatúrát és vannak, akik beszédfelismerő és személyi asszisztens szoftverekre esküsznek, mint amilyen a Win 10-ben a Cortana vagy a Siri. Bárhová is tartozol nem hagyhatod figyelmen kívül az alábbi trükköket, amelyekkel növelheted a produktivitásodat vagy a biztonságodat.

Ctrl + T billentyűzetparancs

Amikor a böngésződet használod, és szeretnél egy új lapot (tab) megnyitni, akkor a Ctrl gomb és a T betű együttes használatával egy szempillantás alatt megteheted.

 

/ Kép: Bright Side

Deviza átváltás egyszerűen

A Google keresőjében egyszerűbben átválthatod az egyes pénznemeket, mintha a számológép funkcióval bajlódnál. Egyszerűen írd be, hogy milyen pénznemet szeretnél váltani például így: 100 dollar to forint. A végeredményt azonnal megkapod.

via GIPHY

Gyorsabb akkumulátor-töltés

Amikor a laptopodon vagy táblagépeden a repülőgép üzemmódot használsz (airplane mode), akkor egyes funkció, mint a Wifi vagy a Bluetooth, kikapcsolnak. Viszont ebben az üzemmódban az aksi 10-15 perccel gyorsabban töltődik a maximumra.

/ Kép: Birght Side

Gyors képletöltés Google-ből

Használd a jobb egérgomb + ALT billentyűzet-kombinációt, és a kép azonnal letöltődik a Letöltések (Downloads) mappába.

IP cím elrejtése

Rejtsd el az IP-címedet, hogy senki se lássa mit csinálsz a neten. Számos módja van annak, hogy láthatatlanná tedd az IP-címedet, de az egyik legkönnyebb módja, ha a böngésződbe telepítesz egy VPN szoftvert, amely megváltoztatja a lokációdat és böngészhetsz inkognitóban.

via GIPHY

Visszaállíthatod a törölt állományaidat

Amikor törlöd a file-okat, akkor automatikusan az asztalon lévő kukába kerülnek, de ha kiüríted azt, akkor nincs visszaút. Vagy mégis? Léteznek olyan programok, amelyekkel visszaállíthatod a véglegesen törölt fájlokat is, hiszen ilyenkor azok nem törlődnek fizikálisan a merevlemezről egy darabig.

via GIPHY

Honnan tudhatod, hogy meghackeltek?

Naponta több millió ember számítógépe esik hackerek áldozatává. Honnan tudhatd, hogy a te gépedet is feltörték? Van néhány egyszerű jel, ami erre utalhat. Ilyen például, ha a jelszavad nem működik, pedig nem változtattad meg, ha ki van kapcsolva van a vírusvédelem, vagy ha az egérkurzor önállóan kezd mozogni a kijelzőn.

via GIPHY

Dőlt betűt, de gyorsan!

Amikor a Wordben gépelsz előfordulhat, hogy dőlt betűt kell alkalmaznod, ahelyett, hogy a menüből kellene kiválasztanod ezt a funkciót egyszerűen nyomd meg a Ctrl+I billentyűzet-kombinációt, és máris átvált dőlt betűre. Ha pedig már nem érzed szükségesnek a kurzív megjelenést, akkor elég, ha ismételten leütöd a kombinációt, és máris visszavált normál betűtípusra.

/ Kép: Bright Side

Növeld a géped sebességét

Előfordulhat, hogy a géped nagyon lelassul, pedig még egyetlen programot sem nyitottál meg. Ez amiatt is lehet, hogy az asztal tele van pakolva ikonokkal. Rendszerezd mappákba az asztalon lévő ikonokat, így a gépet sebessége optimalizálva lesz.

via GIPHY

Ebben a cikkünkben pedig összeírtunk 10 egyszerű, hétköznapi trükköt, amik szintén jobbá tehetik az életed.

Kezdőlap > 10 számítógépes billentyűzet-kombináció, amivel időt spórolhatsz

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból