Tanulmány szerint nem baj, ha facebookozol munka közben

Tanulmány szerint nem baj, ha facebookozol munka közben

Csak nem mindegy, hogyan. Ugyanis erre is létezik megfelelő módszer, ha nem tudjuk letenni az okostelefonunkat a munkahelyünkön. Ez főleg az Y és a Z generáció számára jó hír.

A digitális kütyük használata egészen addig nem probléma, amíg nem akadályozza a mindennapi tevékenységet, például a munkát. Az Udemy felmérése azonban azt találta, hogy az Y és a Z generáció tagjainak 36%-a egy nap legalább 2 órát tölt okostelefonja böngészésével, ami nem kapcsolódik a munkához. A figyelemelterelés következtében a dolgozók stresszesek, motiválatlanok és rosszul érzik magukat munkájuk és karrierjük miatt. Ezt az eredményt a Harvard Business Review korábbi kutatása is alátámasztja.

Használhatjuk a mobilt, de nem mindegy, hogyan és mikor / Fotó: Thrive Global

Szerencsére, a Northwestern Egyetem új tanulmánya megállapította, hogy a rövid szociális médiával töltött szünetek jót tesznek a kreativitásnak. Ez abban merül ki, hogy a közösségi média és a videók utáni kíváncsiság fejleszti a produktivitást. A titok, hogy ezeket a szüneteket előre meg kell tervezni. Ezt idegen szóval „productive distraction”-nek, azaz produktív figyelemelterelésnek nevezik. Magába foglalja a meditáció, a fizikai aktivitás és a média használatának időintervallumait.

10 dolog, amit a Z generáció már sosem fog megérteni

Ha tetszik, ha nem, a világunk napról-napra változik. Ez egyben azt is jelenti, hogy azok a dolgok, amiket ma teljesen természetesnek veszünk, egy-két évtizeden belül már csak történelem lesz az akkori fiatalok számára. #1 Soha nem b_zerálták a TV-antennát azért, hogy tisztább legyen az adás Emlékszem, nagyanyámnak fekete-fehér tévéje volt.

Mivel a szünetek előre eltervezettek, a munkára is jobban tudunk fókuszálni, amikor ténylegesen azzal foglalkozunk. Carsten Lund Pedersen, a Koppenhágai Üzleti Főiskola kutatója elmagyarázta, hogy a produktív figyelemelterelés a kíváncsiság és a koncentráció egyensúlyának módja.

Kezdőlap > Tanulmány szerint nem baj, ha facebookozol munka közben

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból