Szövegaláfestő: Szendi Nóra készülő kötetébe pillanthatunk be

Szövegaláfestő: Szendi Nóra készülő kötetébe pillanthatunk be

Folytatódik a Szövegaláfestő, ahol irodalmárok olvasnak fel szövegeikből, miközben improvizatív zenei aláfestést kapnak. Ezúttal Szendi Nóra a Természetes lustaság című (leendő) kötetét ismerhetjük meg kvázi hangoskönyv formájában.

Nem véletlenül említettük, emeltük be a hangoskönyvet mint műfajt, hiszen nem csak (fel)olvassa valaki helyettünk a szöveget, hanem zenei aláfestést is mellékelnek nekünk. Ezt kínálja a Szövegaláfestő.

Szendi Nóra első regénye, a Zárványok 2015-ben jelent meg, amit „drogos” történetként és a fogyasztói társadalom kritikájaként is értelmeztek. Tudható, hogy felhasználta saját tapasztalatait, és nem csak a függőséget, de a bölcsészlétet, illetve magát a regényírást is tematizálta.

A regényem alapanyagául szolgáló figurákkal lógtam, és annak, aki Csuri ihletője volt, elég tudatosan kerestem a társaságát, azon túl persze, hogy ennek nyilván megvoltak a személyes-emberi vonatkozásai is. Ilyen tekintetben az írói működésmód eléggé visszataszító

mondja Szendi Nóra a kötetéről.

Ám a Szövegaláfestőn exkluzív részletekbe enged betekintést a szerző, hiszen a készülő új regényéből, a Természetes lustaságból szpojlerezik.

Aki a hangullámokat tereli mederbe: DJ Tilos Sanyi. 

Az íróval Décsy Eszter beszélget.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. november 13., 19 óra

Helyszín: Refuge, Budapest

Jegyár: Ingyenes

Kezdőlap > Uncategorized > Szövegaláfestő: Szendi Nóra készülő kötetébe pillanthatunk be

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból