Te láttad már a hangokat? Egy olasz fotós megörökítette őket!

Te láttad már a hangokat? Egy olasz fotós megörökítette őket!

Egy olasz grafikus és zongoraművész, Federico Picci sokáig gondolkodott, hogyan kösse össze a két, általa olyan nagyra értékelt művészeti ágat. Egyik nap azonban mégis megszületett a fejében a döntés, amely a Filling Spaces nevet kapta.

A Filling Spaces, azaz a Terek betöltése fotósorozat a zene és a képzőművészet összekapcsolását hivatott megjeleníteni, ehhez pedig Picci materialista eszközt választott. A művész az üres, napsütötte tereket lufiszerű gömbökkel töltötte ki, amelyekkel az álmodozást kívánta reprezentálni, amiket a zene és a dallamok hajlításai váltanak ki egy emberben.

A választása azért esett öreg, régi bútorokra, hangszerekre és antik szobrokra, mert ezekben a művészet és a zene kortalanságát és gyönyörűségét látta összpontosulni. A gömbök betöltik a rendelkezésre álló teret, szinte hallani lehet a gramofon és a zongora keltette hangzásokat, amelyek körülöleli a közelében lévő tárgyakat, embereket.

„A projekt eleinte egy személyes tanulmánynak indult a fény és a hely között, amellyel azt próbáltam bemutatni, hogyan tudja a zene betölteni a teret, és szebbé varázsolni az életet”

– részletezte.

„Amikor zongorázom, gyakran elrévedek azon, hogyan néznének ki a hangok valójában. Milyen lenne az alakjuk, a színük, az illatuk. Sajnos ezt nem tudjuk megtapasztalni, csak a határtalan képzeletünk által érezni a hatásukat.”

– tette hozzá.

#instagram | #facebook

 

Kezdőlap > Uncategorized > Te láttad már a hangokat? Egy olasz fotós megörökítette őket!

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból