Láng Orsolya: Tejszobor

Láng Orsolya Tejszobor című, Margó-díjra jelölt, a FISZ Könyvek- és az Erdélyi Híradó-sorozat közös kiadásában megjelent prózakötetéről Csutak Gabi beszélget a szerzővel jövő kedd este.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A villamoson a csuklóban álltam, te az ablak elé ültél. Nem beszélgettünk, néztem fekete harisnyás lábad a fekete pántos cipőben, a sarkán bomlani kezdő varrással, és azt szerettem volna, ha mi ketten úgy lennénk, hogy bármikor megvarrhatnám a holmidat. És néztem fekete kabátodat, mert télen te is, mint a legtöbb ember, feketében jársz.   [/perfectpullquote]

A Tejszobor egy találkozás története. Műfaja lírai próza, de csak amiatt, mert a szerelem nem lehet prózai.

Megfigyeléseket tartalmaz, az elbeszélés emiatt egyes szám első személyű – amely tapasztalataink szerint mindig jó okot adhat a találgatásokra.

Az írót a pályatárs Csutak Gabi kérdezi. Elmondása szerint a Tejszobor egyike volt azoknak a könyveknek, amelyek az utóbbi időben inspirálóan hatottak rá és kérdéseket vetettek fel benne. Ezeknek a kérdéseknek egy részét szeretné majd a Gólya közönsége előtt feltenni.

Facebook esemény: ITT

Időpont: Március 1. – kedd – 18 óra

Helyszín: Gólya

Jegyár: ingyenes

Kezdőlap > Uncategorized > Láng Orsolya: Tejszobor

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból