Két nemzetközi fesztiválon három díjat is nyertek magyar színházasok

Két nemzetközi fesztiválon három díjat is nyertek magyar színházasok

A közelmúltban Zágrábban és Kolozsváron megrendezett, rangos bábfesztiválokon összesen három díjat nyert a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben működő Bóbita Bábszínház Torzonborz visszatér című produkciója – hangzott el az intézmény szerdai pécsi sajtótájékoztatóján.

Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója közölte: a horvát fővárosban 51. alkalommal megrendezett seregszemlén, amelyen mintegy negyven előadás szerepelt, a virtuóz animációért járó díjjal ismerték el a pécsi művészek munkáját.

A mintegy tíz ország húsz előadásával megrendezett XVII. Kolozsvári Nemzetközi Puck Fesztiválon pedig a legjobb díszletért és a legjobb zenéért járó elismeréseket kapta meg a Bóbita négy évvel ezelőtt bemutatott, Torzonborz, a rabló című előadásának második része – tette hozzá.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A produkciót Schneider Jankó rendezte, tervezője a Blattner Géza-díjas Grosschmid Erik, zenéjét Babarci Bulcsú szerezte[/perfectpullquote]

– idézte fel az igazgató.

Bóbita Bánszínház: Torzonbort visszatér / Fotó: A színház hivatalos weboldala

Sramó Gábor kitért arra is, hogy a kolozsvári megmérettetésen Nagy Kovács Géza, a Bóbita bábkészítő-tervezője a legjobb bábokért járó díjat is elnyerte a szatmárnémeti Brighella Bábszínház A bőgős fia meg az ördögök című előadásával.

Ha szeretnél határok nélkül bulizni, az oromi Malomfesztiválon a helyed!

A Malomfesztivál egyik fő célja idén is, hogy eltörölje a határokat – az összeset: a belsőket, az egymás és az országok közöttit. Emellett természetesen szeretné megmutatni Szerbia, Vajdaság érintetlen szépségét, állapotát, ahol még egy kicsit áll az idő, lassabban ketyeg az óra.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere kiemelte, hogy a díjak visszaigazolják a bábszínház magas színvonalú művészi munkáját. A társulat előadásait egy évben csaknem 35 ezer néző látogatja, Pécsen mintegy 300, más helyszíneken és külföldön további 100 előadást tartanak, bérleteseik száma meghaladja 4000 főt – sorolta a városvezető, aki egyúttal gratulált a társulatnak a díjakhoz.

Kezdőlap > Két nemzetközi fesztiválon három díjat is nyertek magyar színházasok

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból