Újra forog a Müpa Hangjáték

Újra forog a Müpa Hangjáték

A tavalyi siker után a belvárosba költözik a világ legnagyobb interaktív zenedoboza, a Müpa Hangjáték. Május 28. és június 5. között mindenki kipróbálhatja, milyen megszólaltatni ezt az óriási zenélő mókuskereket.

Közel egy év tervezés, fejlesztés és építés után 2015. novemberében mutatkozott be a nagyközönség előtt a világ legnagyobb interaktív zenedoboza. A Müpa Hangjáték hasonlít a klasszikus zenedobozokhoz: a vállalkozó kedvű látogató egy óriási mókuskerékben gyalogolva tudja megszólaltatni a dallamot, amely a hangzófésűk és a kézzel lyuggatott dallamponyva segítségével csendül fel.

Tavaly novemberben az Allee bevásárlóközpontban egy hét alatt mintegy 30.000 látogató csodálta meg az innovatív és látványos szerkezetet, több százan pedig meg is forgatták az zenélő „kereket”.

A Müpa Hangjáték segítségével a látogatók újfajta, szórakoztató módon kerülhettek kapcsolatba a zenével.

Tavalyi hangjáték:

Akik tavaly lemaradtak, vagy nem éreztek magukban elég bátorságot, azok idén újra nekiveselkedhetnek a kihívásnak, hiszen idén tavasszal a belváros szívébe, a VII. kerületi Madách térre költözik a Hangjáték.Május 28. és június 5. között minden nap 12.00 órától egészen 20.00 óráig várja a vállalkozó kedvűeket a szerkezet. A tavalyi dallamok – Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz slágere, a Vuk és a Harry Potter zenéje – mellett három új dallamponyva is készült, így hétre emelkedett a lejátszható zenék száma.

Wagner Ring tetralógiájának ikonikus része, A Walkürök lovaglása, NinoRota Fellini Oscar-díjas, 8 ½ című filmjéhez írt zenéje mellett a Müpa Hangjáték online zeneszerkesztő applikációjának legnépszerűbb dallama is megszólaltatható lesz.

A Müpa Hangjáték a Müpa és az Erzsébetvárosi Önkormányzat közös rendezvénye.

Lejátszható dallamok:

Halott Pénz: Van valami a levegőben

Harry Potter: Hedvig indulója

Liszt Ferenc: 2. Magyar rapszódia

NinoRota: La Passerella Di Addio

Richard Wagner: A Walkürök lovaglása

Vuk

Müpa Hangjáték Online nyertes dallama

Facebook esemény: ITT

Időpont: Május 28-tól június 5-ig – 12 órától 20 óráig

Helyszín: Budapest – VII. kerület – Madách tér

Jegyár: Ingyenes

További információk: ITT

Kezdőlap > Uncategorized > Újra forog a Müpa Hangjáték

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból