Usain Bolt, Charles de Gaulle dédunokaöccse és a champagne találkozása a súlytalanság állapotában

Usain Bolt, Charles de Gaulle dédunokaöccse és a champagne találkozása a súlytalanság állapotában

Usain Bolt, minden idők egyik legeredményesebb atlétája kipróbálta, milyen a súlytalanság állapotában futni. A zéró-G repülés célja egy üveg champagne tesztelése volt, amit szépen ki lehet durrantani a világűrben. Az üveg megalkotója egy francia dizájner, aki Charles de Gaulle dédunokaöccse.

Nem akármilyen futóversenyen indult Usain Bolt! A kilenc helyett (csapattársa doppingügye miatt) nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai sprinter rajthoz állt a szabadesés állapotában lévő Airbus A310 fedélzetén. A nyilvános eseményt a MUMM francia champagne ház szervezte. Bolt “földöntúli élményként” írta le a gravitációmentes repülést.

No Title

Running in Zero Gravity @GHMUMM. #DareWinCelebrate #NextVictory 🚀 pic.twitter.com/5P5CACcLOx

A 32 éves sztár sportoló azt mondta, úgy érezte magát a súlytalansági intervallumok között, mint “egy gyerek az édességboltban”.

No Title

Zero Gravity is a out of this world experience 🚀🚀🍾🍾 @GHMUMM #DareWinCelebrate #NextVictory pic.twitter.com/GNmf0PuQxu

Riporterek egy csoportjával Bolt Reims champagne városából indult útnak egy speciálisan kialakított Airbus Zero-G repülőgéppel. A gépet az Európai Űrügynökség működteti. Közben pezsgőt kortyolgatott a súlytalanság állapotában.

No Title

No Description

Octave de Gaulle, az egykori világháborús francia elnök rokona olyan kétkamrás üveget tervezett, ami különböző szakaszokban nyílik. Ezzel elkerülhetővé válik, hogy a kiszabaduló pezsgő beterítse az űrhajót.

Egy alumínium szalag gyűrűt formál a palack teteje fölött, és ez megakadályozza, hogy a hab szanaszét folyjon a kabinban.

Úgy tűnik, némi gyakorlást igényel pezsgőt inni a súlytalanság állapotában. A gép belsejében lebegve az italt egy keskeny, hosszú szárú pohárból kell kilapátolni, ami sokkal inkább tojástartóra emlékeztet, mint pezsgőspohárra.

Az élmény Jean-Francois Clervoy űrhajóst is elbűvölte.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Tényleg varászlatos, mert a champagne nem csak a nyelveden landol, hanem a szájpadlásodon és az arcodon is – a gasztronómiai élmény felerősödik   [/perfectpullquote]

– mesélte az asztronauta.

Kezdőlap > Usain Bolt, Charles de Gaulle dédunokaöccse és a champagne találkozása a súlytalanság állapotában

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból