Valami Swing a Szabadságon hídon

Valami Swing a Szabadságon hídon

Talán már nem kell bemutatni a Valami Swing nevű gipsy-swing zenekart a ContextUs olvasóinak, hiszen több koncertet is adtak már a mi szervezésünkben (lásd: versaukció). Az utóbbi hetekben igen elszaporodtak a kikapcsolódni vágyók a Szabadság hídon, s a banda is gyakran ad koncertet azon a helyszínen.

Ezeknek a zenészeknek valami furcsa viszonya lehet a hidakkal. Tavaly ősszel egy szeles szeptemberi délután, sétálgatás közben, a Margit híd felétapasztaltuk, amikor is a híd középső pillérénél, a sziget végén az alacsony vízállás miatt kilógó placcon egy csapat muzsikus játszotta épp Django Reinhardt kiváló zenéit. Az tény, hogy ez a város legmenőbb koncerthelyszíne, de talán a legnehezebben megközelíthető is.  

Az akcióért leginkább Kádár Dávid Cooper és Makk András Muka volt felelős. A két gitáros egy nagyobb zenész baráti társaság tagjaiként, és azon belül is jól összeszokott párosként rendszeresen muzsikáltak a szentendrei Duna korzó éttermeiben, kocsmákban, utcán, de leginkább Muka pomázi kis faházában.

Azóta a duó egy egész zenekarrá bővült Kis Kata énekessel, Babindák István Babi gitárossal és Gyüdi Sándor bőgőssel. Néhány hete bukkantak fel a Szabadság hídon, s fergeteges koncertet adtak az ott italozók előtt. 

A zenekar repertoárjában egyaránt megtalálhatóak Django Reinhardt muzsikái, a gypsy swing, a jazz manouche, és a 20-as, 30-as évek jazz zenéje. A zenekar tagjai: Kis Kata, Makk András, Kádár Dávid, Babindák István, Gyüdi Sándor.

Az este folytatásaként (illetve rossz idő esetén), a Tinta Art Caféban folytatják a táncot, ahol mindenki magához vehet némi hűsítő italt.

A szervezők kérik, hogy figyeljen magára mindenki, mert a híd adottságai nem tökéletesek a tánchoz. Ezt a cipők kiválasztásánál is szem előtt kell tartani.

Addig is kedvcsinálónak:

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2016. – augusztus – 23. – 19-23 óra

Helyszín: Szabadság híd

Jegyár: Ingyenes 

Kezdőlap > Uncategorized > Valami Swing a Szabadságon hídon

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból