Követem Design Zseniális okossétabotot tervezett egy vak mérnök

Zseniális okossétabotot tervezett egy vak mérnök

Promóció

Ki mondta, hogy az okoseszközök nem könnyíthetik meg a fogyatékkal élők mindennapjait? Egy török látássérült mérnök megtervezte a sétabotok csúcsát.

Promóció

Okossétabot ma már nem sci-fi. Egy török, vak mérnök feltalálta az eszközt, írja a My Modern Met. A Braille-írásos okosóra után a látássérültek egy másik hétköznapi problémára, a navigációra lelhetnek megoldást egy forradalmi sétabotban.

A WeWalk okossétabot / Fotó: WeWalk

Kursat Ceylan, a Young Guru Academy török vezérigazgatója és társalapítója tervezte az eszközt. És vakságából adódóan ő maga is rászorul annak használatára. A WeWalk beszédfelismeréssel, beépített hangszórókkal és tengernyi szenzorral van ellátva.

A Lego újításának köszönhetően vak és gyengén látók is játszhatnak

Nagylelkű és megható találmánnyal állt elő a Lego: ezentúl vak és gyengén látó gyerekek is legózhatnak majd, így tanulva meg a betűket és a számokat. A cég 250 Lego-darabot látott el Braille-írással, amely a Lego Braille Bricks nevet kapta. lego vakoknak

A technológiai felszereltségnek köszönhetően a bot beépített Google Maps és GPS-navigációra képes. Továbbá Bluetooth is került bele, tehát más okoseszközökkel is összepárosítható. A szenzorok a legapróbb akadályokat is érzékelik és rezgőmotorral jelzik a felhasználónak. Még a pálca fogantyújához is került érzékelő, hogy a mellvonal feletti akadályok is észlelhetők legyenek.

“Manapság a legtöbbet repülő autókról beszélgetünk. Ilyenkor elfelejtjük, hogy ezek az emberek [vakok és látássérültek] csak egy egyszerű bottal tudnak közlekedni” – nyilatkozta a CNN-nek Ceylan.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3