Tanulmányok szerint életünk közel felét automata üzemmódban éljük le. Elkalandozó gondolataink gyakran elvonják a figyelmünket a napi tevékenységeinkről, sőt, még rosszul is érezzük magunkat miattuk. Ezért különösen fontos, hogy életünk legapróbb részletére is odafigyeljünk és friss szemmel tekintsünk rájuk. A Bright Side összeállításában éppen ezekre a mindennapos rutincselekvésekre hívja fel a figyelmünket.

Így fogd meg a borospoharat

Pohár Fogás Bor
Fotó: © Pulauduaresto / Instagram © _Quest / Instagram

Helyesen, az etikett szerint a borosüveget a nyakánál, a borospoharat pedig a száránál kell megfogni. Ennek oka az, és ezért van a borospohárnak szára, hogy ha a poharat a testénél fogod meg, a vékony üvegfalon keresztül az ital könnyen átveszi a kéz hőmérsékletét. Ezzel pedig oda is lett a bor ideális hőmérséklete, amelyen felszolgálva és fogyasztva a legjobb tulajdonságait élvezhetjük.

Hajmosás

Hajmosás
Fotó: © Depositphotos.com

A fodrászok és a bőrgyógyászok egybehangzó állítása szerint a mindennapos hajmosás károsíthatja a hajszálakat és eltávolítja a létfontosságú olajokat. Ennek eredményeképp a fejbőrön található mirigyek ezt ellensúlyozni akarják és fokozott termelésre kapcsolnak. Tehát ha nem akarod, hogy zsírosodjon a hajad, akkor csökkentsd a heti hajmosásaidat 2-3 alkalomra.

A maradékok mikrózása

Mikrózás Étel
Fotó:
© Omgpolly / Reddit © Borabora101973 / Instagram

Bár arra tervezték, hogy egyenletesen melegítse át az ételt, a mikró nem működik túl hatékonyan, ha egy rakásba halmozod az ételt. Igazítsd el a tányér szélén és a közepét hagyd szabadon, és így helyezd be a mikróba. Így valóban egyenlegesen meleg lesz az étel és nem marad hideg sehol.

Így hordd a hullámcsatot

Hullámcsat Haj
Fotó: © Podiumsaloon / Instagram © Mckmarr / Instagram

Ha hullámcsatot tűzöl a hajadba, ügyelj arra, hogy a hullámos fele kerüljön a fejbőröd felé és a sima pedig kifelé. Ez a módszer sokkal jobban rögzíti a tincseket, ráadásul kevésbé lesz feltűnő.

Nem mindegy, hogy rakod le a fakanalat

Fakanál Serpenyő
Fotó: © Aho32 / Instagram © Nippyc / Reddit

A nem akarsz még egy piszkos tányért elmosogatni, akkor helyezd a fakanalat a serpenyő nyelének nyílásába úgy, hogy az edénybe csöpögjön a felesleg. Azt persze előtte ellenőrizd le, hogy beleillik-e a lyukba a fakanál vége.

Spórolj a fogkrémmel

Fogkrém Fogkefe
Fotó:
© Depositphotos.com

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minél több fogkrémet használunk, annál tisztábbak lesznek a fogaink. De ez egyáltalán nem igaz! A fogorvosok szerint egy borsónyi mennyiségű fogkrém elegendő a tökéletes eredményhez.

Fürdőzés lefekvés előtt

Fürdőzés Lefekvés Előtt
Fotó:
© Depositphotos.com

A legtöbb ember úgy véli, hogy egy forró fürdő segít ellazulni elalvás előtt. De mégsem tanácsos túl meleg vízben áztatni magunkat lefekvés előtt. Az elég egyszerű: a felhevült testben a szív és az erek nagyobb fokozaton, riadókészültségben dolgoznak, ami nem segíti elő az ellazulást. Úgyhogy vagy hagyj elég időt a szervezetednek, hogy visszatérjen alapjáratba vagy pedig közvetlenül lefekvés előtt csak mérsékelten meleg vízben tisztálkodj.

Tollfogás

Toll Fogás
Fotó: Brightside.me

A háromujjas fogás esetében a hüvelykujj, a mutatóujj és a középső ujj háromszöget alkotnak. A helyes tollfogásnál a toll a középső ujjon pihen és a mutatóujj a toll hegye felé néz. A kisujj és a gyűrűsujj a papíron nyugszanak, alátámasztják a kézfejet és a sima mozgását biztosítják. Ne nyomd rá és ne tartsd görcsösen a tollat, különben a kezed hamar elfárad. Csak lazán!

Üdítő a dobozból

Dobozból Öntés
Fotó: © Dolce_Fresh / Instagram © Lucahammer / Reddit

Meglepő módon a legbiztosabb módja, hogy ne csöpögtesd és folyasd szét a gyümölcslevet a dobozból, ha a fent ábrázolt módon töltesz a pohárba.

A vécéöblítés mocskos titkai

Vécé Öblítés
Fotó: © Depositphotos.com © Depositphotos.com

Amikor lehúzod magad után a vécét, a „budicsóva” néven ismert jelenség játszódik le: a zubogó vízzel milliónyi vírus és baktérium kerül a levegőbe a vizeletből és a székletből. Mindez beteríti a helyiséget és a tárgyakat a padlótól a törölközőkön át még a fogkefékig.

10 fatális hiba, amit te is elkövetsz és a telefonod bánja

10 hiba, amit te is elkövetsz és a telefonod bánja Tároljuk eszközeinket árnyékos helyen Bizony, még az ablakon keresztül beáramló közvetlen napfénytől is túlmelegedhet a telefon. Külsőleg nem látjuk a károsodást, ám ettől még az akkumulátorra és az eszköz teljesítményére, sőt, még a chipre is kifejezetten rossz hatással van a túlmelegedés.

Úgyhogy a higiénia érdekében ezentúl inkább hajtsuk le a vécé tetejét, ha lehúzzuk magunk után.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet