10 egyszerű, hétköznapi dolog, ami jobbá teszik az életed

Tanulmányok szerint életünk közel felét automata üzemmódban éljük le. Elkalandozó gondolataink gyakran elvonják a figyelmünket a napi tevékenységeinkről, sőt, még rosszul is érezzük magunkat miattuk. Ezért különösen fontos, hogy életünk legapróbb részletére is odafigyeljünk és friss szemmel tekintsünk rájuk. A Bright Side összeállításában éppen ezekre a mindennapos rutincselekvésekre hívja fel a figyelmünket.

Így fogd meg a borospoharat

pohár fogás bor
Fotó: © pulauduaresto / instagram © _quest / instagram

Helyesen, az etikett szerint a borosüveget a nyakánál, a borospoharat pedig a száránál kell megfogni. Ennek oka az, és ezért van a borospohárnak szára, hogy ha a poharat a testénél fogod meg, a vékony üvegfalon keresztül az ital könnyen átveszi a kéz hőmérsékletét. Ezzel pedig oda is lett a bor ideális hőmérséklete, amelyen felszolgálva és fogyasztva a legjobb tulajdonságait élvezhetjük.

Hajmosás

hajmosás
Fotó: © depositphotos.com

A fodrászok és a bőrgyógyászok egybehangzó állítása szerint a mindennapos hajmosás károsíthatja a hajszálakat és eltávolítja a létfontosságú olajokat. Ennek eredményeképp a fejbőrön található mirigyek ezt ellensúlyozni akarják és fokozott termelésre kapcsolnak. Tehát ha nem akarod, hogy zsírosodjon a hajad, akkor csökkentsd a heti hajmosásaidat 2-3 alkalomra.

A maradékok mikrózása

mikrózás étel
Fotó:
© Omgpolly / reddit © borabora101973 / instagram

Bár arra tervezték, hogy egyenletesen melegítse át az ételt, a mikró nem működik túl hatékonyan, ha egy rakásba halmozod az ételt. Igazítsd el a tányér szélén és a közepét hagyd szabadon, és így helyezd be a mikróba. Így valóban egyenlegesen meleg lesz az étel és nem marad hideg sehol.

Így hordd a hullámcsatot

hullámcsat haj
Fotó: © podiumsaloon / instagram © mckmarr / instagram

Ha hullámcsatot tűzöl a hajadba, ügyelj arra, hogy a hullámos fele kerüljön a fejbőröd felé és a sima pedig kifelé. Ez a módszer sokkal jobban rögzíti a tincseket, ráadásul kevésbé lesz feltűnő.

Nem mindegy, hogy rakod le a fakanalat

fakanál serpenyő
Fotó: © aho32 / instagram © NippyC / reddit

A nem akarsz még egy piszkos tányért elmosogatni, akkor helyezd a fakanalat a serpenyő nyelének nyílásába úgy, hogy az edénybe csöpögjön a felesleg. Azt persze előtte ellenőrizd le, hogy beleillik-e a lyukba a fakanál vége.

Spórolj a fogkrémmel

fogkrém fogkefe
Fotó:
© depositphotos.com

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minél több fogkrémet használunk, annál tisztábbak lesznek a fogaink. De ez egyáltalán nem igaz! A fogorvosok szerint egy borsónyi mennyiségű fogkrém elegendő a tökéletes eredményhez.

Fürdőzés lefekvés előtt

fürdőzés lefekvés előtt
Fotó:
© depositphotos.com

A legtöbb ember úgy véli, hogy egy forró fürdő segít ellazulni elalvás előtt. De mégsem tanácsos túl meleg vízben áztatni magunkat lefekvés előtt. Az elég egyszerű: a felhevült testben a szív és az erek nagyobb fokozaton, riadókészültségben dolgoznak, ami nem segíti elő az ellazulást. Úgyhogy vagy hagyj elég időt a szervezetednek, hogy visszatérjen alapjáratba vagy pedig közvetlenül lefekvés előtt csak mérsékelten meleg vízben tisztálkodj.

Tollfogás

toll fogás
Fotó: brightside.me

A háromujjas fogás esetében a hüvelykujj, a mutatóujj és a középső ujj háromszöget alkotnak. A helyes tollfogásnál a toll a középső ujjon pihen és a mutatóujj a toll hegye felé néz. A kisujj és a gyűrűsujj a papíron nyugszanak, alátámasztják a kézfejet és a sima mozgását biztosítják. Ne nyomd rá és ne tartsd görcsösen a tollat, különben a kezed hamar elfárad. Csak lazán!

Üdítő a dobozból

dobozból öntés
Fotó: © dolce_fresh / instagram © lucahammer / reddit

Meglepő módon a legbiztosabb módja, hogy ne csöpögtesd és folyasd szét a gyümölcslevet a dobozból, ha a fent ábrázolt módon töltesz a pohárba.

A vécéöblítés mocskos titkai

vécé öblítés
Fotó: © depositphotos.com © depositphotos.com

Amikor lehúzod magad után a vécét, a „budicsóva” néven ismert jelenség játszódik le: a zubogó vízzel milliónyi vírus és baktérium kerül a levegőbe a vizeletből és a székletből. Mindez beteríti a helyiséget és a tárgyakat a padlótól a törölközőkön át még a fogkefékig.

10 fatális hiba, amit te is elkövetsz és a telefonod bánja

10 hiba, amit te is elkövetsz és a telefonod bánja Tároljuk eszközeinket árnyékos helyen Bizony, még az ablakon keresztül beáramló közvetlen napfénytől is túlmelegedhet a telefon. Külsőleg nem látjuk a károsodást, ám ettől még az akkumulátorra és az eszköz teljesítményére, sőt, még a chipre is kifejezetten rossz hatással van a túlmelegedés.

Úgyhogy a higiénia érdekében ezentúl inkább hajtsuk le a vécé tetejét, ha lehúzzuk magunk után.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból