10+1 ügyes trükk, ami meghekkeli az életed

Számos bosszantó szituáció adódik az életünkben, amire nem tudunk választ adni. Összegyűjtöttünk 10+1 helyzetet a Bright Side segítségével, amikre most lifehack-megoldást kínálunk.

Gombok mint fülbevaló-akasztók

10 hétköznapi dolog
Most már nem kell keresni a fülbevalókat / Fotó: Bright Side

Azért, hogy az ékszeres dobozod tisztán tartsd és elkerüld az elveszett fülbevalók keresését, tarthatod őket egy gombra akasztva. Sosem adódik olyan probléma, hogy reggel vagy a buli előtt keresned kellene a fülbevaló másik párját az ékszeres dobozban.

Cellux-trükk

A cellux végének megtalálása és kapargatása rengeteg vesződséggel jár, amely egyike a világ egyik legbosszantóbb jelenségeinek. Egy gemkapocs segítségével legközelebb gyerekjáték lesz a celluxozás.

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 1
/ Fotó: Bright Side

A műanyagzacskók tárolása egyszerűbb nem is lehetne

Sokak életét keserítik meg a műanyagzacskók tárolásának nehézségei. Egy kiürült papírzsebkendős doboz viszont új életet élhet zacskótároló eszközként. A különböző típusú zacskókat külön dobozokba tedd, így az életed még egyszerűbbé válik.

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 2
/ Fotó: Bright Side

Hajcsatok kényelmes tárolása

A hölgyek körében általános problémát jelent a hajcsatok tárolása. Egy praktikus tanács: tartsd a csatokat egy Tic Tac-os műanyag dobozban. Egyszerűen ki is tudod venni a csatokat belőle, amikor szükséged van rá.

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 3
/ Fotó: Bright Side

Két tányér egy mikróban? Lehetséges!

Sokat bosszankodsz azon, hogy nem tudsz egyszerre két ételt melegíteni a mikróban, holott ezzel pénzt és energiát spórolhatnál? Mától lehetséges!

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 4
/ Fotó: Bright Side

Helyezd az egyik tányért egy bögrére a képen látható módon, és máris indulhat a mikrózás.

Pizzasütés két személyre

A mirelit pizzákkal az a baj, hogy egyszerre csak egy fér be a sütőbe. Egyszerűen vágd ketté, és helyezd el azokat a képen látható módon. A fantasztikus ötletnek köszönhetően időt és energiát is spórolhatsz!

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 5
/ Fotó: Bright Side

Párásodó szélvédő? A múlté!

Biztosan te is találkoztál már a cipősdobozokban lévő kis tasakokkal. Ne dobd ki! Helyezd őket az autód szélvédője elé, és gond egy szál se! A tasakokban lévő szilikagél ugyanis nedvszívó hatású. Briliáns!

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 6
/ Fotó: Bright Side

Többé nem gabalyodik össze a fülhallgatód zsinórja

A borosüveg parafadugójából professzionális fejhallgatótartót fabrikálhatsz. Hajts végre bemetszést a dugó két végén, a vezetékeket helyezd a vágatba, tekerd körbe a dugón és a fülhallgatókat pedig helyezd a másik vágatba!

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed
/ Fotó: Bright Side

Fazéktisztítás egyszerűen

A gyümölcsök tárolására használatos műanyaghálót is fel tudod használni újra. A fémfazekak dörzsölésére használhatod mosogatáskor úgy, hogy az nem fog megkarcolódni. Remek ötlet, nem?

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 8
/ Fotó: Bright Side

Kellemes illat a szobában

Helyezz egy csészébe egy marék kávészemet és egy égő gyertyát a tetejére! A felhevült szemek kellemes kávéillattal töltik meg a helyiséget.

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 9
/ Fotó: Bright Side

Tojásszeletelés pillanatok alatt

A tojás felszeletelése még egy gyakorlott háztartásbeli számára is tartogat kihívásokat. Léteznek speciális tojásszeletelésre alkalmas berendezések, de azok egy vagyonba kerülnek.

10 egyszerű, hétköznapi dolog, amik jobbá teszik az életed

10 egyszerű, hétköznapi dolog, amik jobbá teszik az életed Így fogd meg a borospoharat Helyesen, az etikett szerint a borosüveget a nyakánál, a borospoharat pedig a száránál kell megfogni. Ennek oka az, és ezért van a borospohárnak szára, hogy ha a poharat a testénél fogod meg, a vékony üvegfalon keresztül az ital könnyen átveszi a kéz hőmérsékletét.

Egy grillrács segítségével viszont egyszerre akár több tojást is felvághatsz.

10 ügyes trükk amivel könnyebb lesz az életed 10
/ Fotó: Bright Side

További lifehack tippek és trükkök olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból