A legnagyobb sztároknak sem mindig könnyű elfogadni elsőre gyermekük másságát, de mindig mellettük állnak.

A sztárok példát mutatnak gyermeknevelésben is

A queer gyerekek már nagyon korán felismerik, hogy ők bizony különböznek a többségtől. Egy tanulmány szerint a 9-10 évesek 1%-a bevallásuk szerint saját nemükhöz, mindkét nemhez vonzódik, illetve transznemű. Ilyenkor különösen fontos, hogy a szülők megértsék és elfogadják a gyerekeiket. Manapság már egyre több híresség jár elöl a feltétel nélküli szeretet példájával.

A Bright Side összegyűjtötte, hogy kik a legismertebb celebek, akik büszkén nevelik LMBTQ+ gyermekeiket.

Charlize Theron

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 1

Charlize Theron 2012-ben fiúként fogadta örökbe Jackson nevű lányát. A sztár egy 2019-ben készült interjúban elárulta, hogy Jackson transznemű lány. Mivel a színésznő számára a legfontosabb Jackson és testvére, August jóléte, ezért mindig lányként beszél transznemű gyermekéről is.

Cynthia Nixon

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 2

Cynthia Nixon 2018-ban, egy Instagram posztban közölte, hogy legidősebb gyermeke transznemű, és hogy nagyon büszke Seph-re. Egy későbbi interjúban a Szex és New York sztárja elmondta, meglepődött azon, hogy az emberek mennyire támogatóan reagáltak, de különösebben nem foglalkoztak a hírrel.

Cher

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 3

Cher, aki mindig is támogatta az LMBTQ+ közösséget, elmondta, hogy amikor a saját gyereke állt elé azzal, hogy nemet fog váltani, nem tudta könnyen elfogadni a döntését. Chaz tranzíciója 2010-ben fejeződött be, de a kezdeti nehézségek ellenére az énekesnő anyai szeretetével végig mellette állt.

Alec Baldwin

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 4

Alec Baldwin és volt felesége, Kim Basinger lánya, Ireland egy időben Angel Haze rapperrel járt. Bár már nincsenek együtt, Baldwin mégis sokkal nyitottabbá vált, miután lánya bevallotta neki, hogy ő egy bizonyos típusú személyiséghez vonzódik, és számára teljesen mindegy, milyen nemű.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 9

2008-ban Angelina Jolie és Brad Pitt legidősebb közös gyermeke, Shiloh, aki lánynak született, azt kérte a szüleitől, hogy szólítsák Johnnak. A szülők sosem csináltak titkot abból, hogy gyermekük fiúruhákban érzi jól magát, és ezt a kérést mindketten teljes mértékben tiszteletben is tartják, ezzel is példát mutatva azon szülőknek, akik hasonló élethelyzetben vannak.

Sting

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 10

Sting és felesége, Trudie Styler gyermeke, Eliot Sumner lánynak született. Ő azonban úgy gondolja, hogy nem azonosul egyik nemmel sem, mert ezek szerinte szükségtelen címkék. Amikor a neméről kérdezték, Eliot úgy válaszolt, hogy ő zenész.

Billy Ray Cyrus

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 5

Billy Ray Cyrus lánya, Miley Cyrus énekesnő, a Disney Channel korábbi tinisztárja 2015-ben pánszexuálisként bújt elő. Elmondta, hogy fiatal korában nem volt biztos a szexualitásában: sosem érezte azt, hogy milyen jó lánynak lenni. Még mielőtt a szüleinek is elmondta volna, biztos lehetett abban, hogy meg fogják érteni, hiszen az apja támogatja az LMBTQ+ közösséget, több alkalommal felszólalt a diszkriminatív törvények ellen.

Will Smith és Jada Pinkett

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 6

A hollywoodi sztárpár lánya, Willow Smith idén tavasszal bújt elő biszexuálisként anyja Red Table Talk című beszélgetős műsorában. Hozzátette, hogy a poliamor kapcsolatban is el tudja képzelni magát. Jada Pinkett úgy reagált, hogy amíg a lánya boldog, addig részéről rendben van.

Sia

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 7

Sia 2019-ben fogadott örökbe két 18 éves fiút, akikről már nem tudott tovább gondoskodni a gyermekvédelmi rendszer. Az egyik srác bevallotta, hogy meleg. Egy évvel később az énekesnő bejelentette, hogy nagymama lett, mert a fiatalabb fiúnak két gyermeke született.

Johnny Depp

Lmbtq Gyerek Sztar Szulo 8

Johnny Depp és Vanessa Paradis lánya, Lily-Rose Depp 16 éves korában, 2015-ben részt vett a nagyszabású The Self Evident Truths projektben, amely Amerikában több mint egy évtizede gyűjti a nem 100%-ban heteroszexuális emberek személyes vallomásait, történeteit. Depp is magára öltötte a projekt „We Are You” feliratú pólóját lánya támogatásának jeleként.

Ha kíváncsi vagy arra, melyik szupersztár forgatott filmet transznemű unokaöccséről, olvasd el ezt a cikkünket!  

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet