Bolygónk 10 rejtélyes szeglete, melyet nem említenek az útikönyvek

Hatalmas a Földünk, és rengeteg olyan természeti vagy akár emberi kéz által készített látványosság van amelyet szívesen megnézne az ember. Ezek közül sokat ismerhetünk már, hiszen közismertek. De még mindig vannak olyan emberi szem által keveset látott helyek amik felkelthetik a kíváncsiságunkat.
Akik szeretnek utazni, nem hagynak ki semmilyen ismert látnivalót. Ezeket a helyeket bárki megtalálhatja és megnézheti.
De a világban vannak más izgalmas helyszínek is, melyek ilyen vagy olyan okból kifolyólag, de rejtve maradnak a turisták szemei elől.

Kofun sírhalmok – Japán

Bolygonk, Utazas, Bolygo 8
/ Fotó: Bright Side

Ezek a mesterséges szigetek ősi temetkezési helyek, ahol a japán császári család tagjai nyugszanak. Ritkán beengednek ide régészeket, de csak a császári udvar engedélyével.

Észak-Szentinel-sziget

Bolygonk, Utazas, Bolygo 7
/ Fotó: Bright Side
A szigeten élő őslakosokat semmi sem állíthatja meg abban, hogy megvédjék földjüket az idegenektől. Az indiai hatóságok a turisták biztonsága érdekében megtiltották a szigetre való belépést.

51-es körzet – USA

Bolygonk, Utazas, Bolygo 6
Ennek a titkos létesítménynek a létezését az USA kormánya csak 2013-ban ismerte le. A részben titkosított dokumentumok szerint az 51-es körzet egy légibázis, ahol a következő generációs repülőgépeket fejlesztik és tesztelik.

Sioni Szűz Mária templom – Etiópia

Bolygonk, Utazas, Bolygo 6
/ Fotó: Bright Side
Sokak szerint itt őrzik a szent kincset, a frigyládát. A frigyláda őrzője az egyetlen személy, aki az ereklye közelébe mehet. Ő sohasem hagyhatja el a templomot, és nem beszélgethet kívülállókkal.

Kaho’olawe-sziget – USA

Bolygonk, Utazas, Bolygo 4
/ Fotó: Bright Side
A történelem során ezt a kopár szigetet vallási rituálékhoz, büntető kolóniaként és az amerikai haditengerészet kiképzéseinek helyszíneként használták. Mára természeti rezervátum lett belőle. Csak az juthat el ide, aki csatlakozik a környezet helyreállításáért tevékenykedő önkéntes csoporthoz.

BT Tower – Egyesült Királyság

Bolygonk, Utazas, Bolygo 11
/ Fotó: Bright Side
Amióta a torony belsejében robbanás történt, a forgó éttermet és a kilátót lezárták a látogatók elől. Időnként, mikor a toronyban valamilyen rendezvényre kerül sor, néhány száz vendég részesülhet abban a szerencsében, hogy innen csodálhatja meg a londoni panorámát.

Iszei nagyszentély – Japán

Bolygonk, Utazas, Bolygo 10
/ Fotó: Bright Side
Japán legszentebb szentély komplexumába csak a szerzetesek és a császári család tagjai léphetnek be. Mindenki más csak a kerítések mögül nézheti az épületeket.

Lascaux-i barlang – Franciaország

Bolygonk, Utazas, Bolygo 3
/ Fotó: Bright Side
Hogy megőrizzék a barlang falán található ősi festményeket, 15 év után bezárták a látogatók előtt a barlangot. A falfestmények pontos mását virtuálisan lehet megnézni.

A Don-2N radarállomás – Oroszország

Bolygonk, Utazas, Bolygo 2
/ Fotó: Bright Side
Ez a modern kori piramis 40 m magas, alapja pedig 140 m hosszú. Kulcsfontosságú eleme a moszkvai rakétavédelmi rendszernek. Ritkán újságírókat körbevezetnek a létesítményben, de biztosak lehetünk benne, hogy csak egészen kis részletét láthatják ők is.

Rushmore-hegy, Hall of Records – USA

Bolygonk, Utazas, Bolygo 1
/ Fotó: Bright Side

Amerika legnagyobb elnökeinek hatalmas arcmásán kívül a Rushmore-hegynek van még egy érdekessége. Található egy titkos szoba, amit mélyen a sziklákban vájtak ki. Ez a terem egy időkapszula, benne az ország legfontosabb történelmi dokumentumainak másolataival. A termet egy gránitból készült ajtó zárja, ami bonyolult zárszerkezettel van ellátva.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Harry herceg felszólította a világ vezető hatalmait, hogy cselekedjenek a bolygó érdekében.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk