A nők sok mindenre képesek, akár egyszerre is. Ilyen lehet a magassarkúban futás és a gyerek melletti tevékenységek elvégzése.

A tudomány szerint minden nőnek van olyan szuperereje, ami a férfiaknak nincs: meg tudják különböztetni a különféle színárnyalatokat, erősebb az immunrendszerük, intuitívabbak, empatikusabbak, mint a férfiak. Rendelkeznek a veszélyérzékelés egyedülálló képességével, és látszólag könnyedén képesek egyszerre több dologgal is hatékonyan foglalkozni.

A következő fotók a nők egyedülálló képességeit mutatják be, egyszerre szemléltetve az erőt és a nőiességet.

Lefutni a maratont magassarkúban

A Nok Szupererereje 1

A magassarkúban való járás olyan képesség, ami a férfiakban sosem lesz meg, de a nők még maratont is képesek futni magas sarkakon. Irene Sewell, az egykori táncosnő világrekordot állított fel azzal, hogy 43 km-t futott le magassarkú cipőben. 7 óra 28 perc alatt teljesítette a maratoni távot.

Igazi Pókemberré változni

A Nok Szupererereje 2

Ennek a nyugat-afrikai kisvárosból származó lánynak a szuperereje, hogy játszi könnyedséggel képes megmászni bármilyen sziklát és falat. Ezt a képességet a kismajmától, George-tól tanulta gyerekkorában. Ma már visszavonult profi sziklamászó, de motiváló beszédeivel továbbra is inspirál másokat.

Sportosnak maradni még egy baba mellett is

A Nok Szupererereje 3

A mama-baba jóga az elmúlt években hihetetlenül népszerűvé vált. Megmutatja, hogy lehetséges edzeni még egy kisgyerek mellett is. Kikapcsolódás a mamának és a babának is, és bizonyítja, hogy a nők egyszerre több dologgal is tudnak foglalkozni. Gondolj csak bele, mennyire nehéz lehet a gyakorlatra koncentrálni, mikor valaki éppen a lábujjadat rágcsálja.

 

Összetörni az autókat és lefullasztani a számítógépet egy autós játékban

A Nok Szupererereje 4

A szupererő visszafelé is működik. Kutatások szerint a nők többször buknak meg az első forgalmi vizsgán, és általában elismerik, hogy a párjuk jobb sofőr. Ez pedig még abban az esetben is igaz, ha nem valódi autókról van szó. Ugyanakkor, a kutatók egyetértenek abban, hogy a nők jobban törekednek a közlekedésben a biztonságra, és óvatosabbak a vezetésben.

 

Világrekorder sarkvidéki felfedezővé válni 4 gyermekes anyukaként

A Nok Szupererereje 5

Ann Daniels az élő bizonyítéka annak, hogy az emberek képesek bármit elérni, amit csak akarnak. Ő az első nő a történelemben, aki eljutott az Északi- és a Déli-sarkra is. Ezt a teljesítményt pedig még inkább lenyűgözővé teszi a tény, hogy az első útján mindenféle tapasztalat nélkül vett részt, miközben hármas ikrei csak 18 hónaposak voltak.

 

Szépnek lenni bármi áron

A Nok Szupererereje 6

Kapcsolódó cikk

Az arcmaszkokat egy bizonyos ideig fenn kell hagyni. Ez a szépségápolási rituálé azonban nem akadályozza meg a nőket a napi feladatok elvégzésében, legyen szó a gyerekvigyázásról vagy éppen a számítógépes játékról.

Ragyogni bármilyen életkorban

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Helen (@baddiewinkle) által megosztott bejegyzés

Helen van Winkle 87 éves korában lett Instagram-sztár. Ekkor hozta létre a saját brandjét úgy, hogy közben nem félt attól, hogy túl provokatív vagy feltűnő lenne, vagy netán nagy port fog kavarni. Az egész azzal kezdődött, hogy a dédunokája posztolt egy fotót róla az Instagramon, ami vírusszerűen terjedni kezdett. Helen ma már olyan prominens eseményeken jelenik meg, mint az MTV Movie Awards, és több millió nőt inspirál, hogy soha ne hagyják el magukat, még akkor sem, ha a 90 felé közelítenek.

Törődni a bolygó jövőjével még akkor is, ha kicsúfolnak

A Nok Szuperereje 8

Nadia igazi harcos. Az iskolából hazafelé vezető úton elkezdett szemetet gyűjteni, és rövid idő alatt 2 konténernyi műanyag hulladékot szedett össze. Az iskolatársai nem értékelték az erőfeszítéseit, és elnevezték őt a “Szemetes Lánynak”. Története azonban inspirálólag hatott egy jóval nagyobb közösségre, így ma már nem csak külön támogató csoportja van a Facebookon, de egy szuperhős rajzfilmfigurát is készítettek róla.Története azonban inspirálólag hatott egy jóval nagyobb közösségre, így ma már nem csak külön támogató csoportja van a Facebookon, de egy szuperhős rajzfilmfigurát is készítettek róla.

 

Egyszerre lenni egy űrsikló parancsnokának és anyának

A Nok Szuperereje 9

Eileen Collins volt az első női pilóta és az első női űrsikló-parancsnok. 2006-ban hagyta ott a NASA-t, egy 16 éves karrier és 4 űrutazás után, hogy több időt tölthessen férjével és 2 gyermekével. A vele készült interjúkban azt tanácsolja az embereknek, hogy álljanak elébe a legnagyobb kihívásoknak, és soha ne féljenek a bukástól.

Több feladat végzése egyszerre

A Nok Szuperereje 10

Tudományosan bizonyított, hogy a nők sokkal jobbak a többfelé figyelésben, és kevésbé zavarodnak össze a különböző feladatok végzése közben. A szoptatás közbeni sminkelés jó példa erre.

Terhesnek lenni és szülni

A Nok Szupererereje 11

Életet adni a nők legnagyobb szuperereje. A fenti képet a 3 gyermekes spanyol blogger, Laura posztolta magáról 4 nappal az ikerszülése előtt.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet