11 lényeges különbség nők és férfiak között, amelyekbe te is biztosan belefutottál már

A férfiak íróasztala tényleg olyan, mint a disznóól, míg a nőkén katonás rend honol? Ha egy hetet kihagyunk a közösségi médiában, a nők fiókja roskadozik az értesítésektől, ám a férfiakat a kutya sem keresi?

Mindennapi sztereotípiáink

A Bright Side néhány vicces rajzzal illusztrálta, hogy a nyilvánvaló fizikai-biológiai különbségeken túl milyen vélt vagy valós eltérésekkel szembesülhetünk párkapcsolatunkban vagy a hétköznapi életben. Klasszikus, hogy a női mosdó előtt mindig várakozni kell – ráadásul többnyire egy barátnővel párban –, vagy örülhetünk, ha egy férfi az alapszíneket képes helyesen megnevezni, míg egy nőnek a szivárvány minden árnyalatára van szava.

De mi van, ha nőként mégis rádöbbenünk, hogy a karantén alatt több hónapon át teljesen komfortosan megvoltunk kedvenc macinacinkban, és eszünkbe sem jutott, hogy nincs egy rongyunk sem, vagy férfiként sem elégszünk meg annyival, hogy az első „sampon” feliratú flakont tegyük a kosárba, ha hajat szeretnénk mosni? Leginkább jusson eszünkbe, hogy a világ nem fekete és fehér, a sztereotípiák csupán általánosítások, nem abszolút igazságok. És persze tanuljuk meg humorral kezelni, ha párunk – nemétől függetlenül – olykor kisajátítja magának a hitvesi ágy nagy részét.

Fodrász munkája és annak fizetése férfiaknak és nőknek

Ferfiak Nok Kulonbseg 1

A mosdók használata is eltérhet

Ferfiak Nok Kulonbseg 2

Ki hogyan rendezi el a bőröndöt utazás előtt

Ferfiak Nok Kulonbseg 3

Mi történik, ha a két nem nincs online a Facebookon

Ferfiak Nok Kulonbseg 4

A közös ágy igazságosan elosztva

Ferfiak Nok Kulonbseg 5

Rendszerezés az életben és a virtuális térben

Ferfiak Nok Kulonbseg 6

Hogyan választunk sampont

Ferfiak Nok Kulonbseg 7

Az a bizonyos eklektikusság a színeknél

Ferfiak Nok Kulonbseg 8

Különbség a ruhás szekrények terén

Ferfiak Nok Kulonbseg 9

Neked mennyi idő szükséges, hogy elkészülj az esti bulira?

Ferfiak Nok Kulonbseg 10

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk