20 dolog, amit még a karantén idején se venne meg senki 

A koronavírus terjedésével egyre többen kényszerülnek többhetes otthonmaradásra. Mivel az utcára kilépni most nem tanácsos, így mindenki igyekszik napokra előre betárazni a legfontosabb élelmiszerekből. Találtunk azonban húsz dolgot, ami még a pandémia idején se kell senkinek. 

Hawaii pizza

Boltban hagyott hawaii pizzák / Fotó: Twitter

A COVID-19 világjárvány terjedése ellen többek közt azzal tehetünk a legtöbbet, ha betartjuk a hatósági tanácsokat és rendelkezéseket. Ezekben a napokban tanácsos otthon maradni, távolságot tartani másoktól, rendszeresen és alaposan kezet mosni, de persze nem elhanyagolható a megfelelő mennyiségű vitamin-bevitel, valamit az egészséges étkezés sem. 

Egy dán bolt megtalálta a megoldást a pánikfelvásárlás ellen

Azüres polcok látványa bizonyára senkinek sem ismeretlen. A COVID-19 világjárvány idején mindenkit az otthonmaradásra buzdítanak, vannak olyanok azonban akik ezt olyan komolyan veszik, hogy hetekre előre bespájzolnak az alapvető élelmiszerekből, valamint a tisztálkodáshoz és védekezéshez szükséges termékekből. Ugyan ennek van pozitív oldala tekintve, hogy ezek az emberek minden bizonnyal komolyan veszik a hatósági és egészségügyi utasításokat, tanácsokat.

Ennek érdekében sokunk már jó előre bespájzolt az alapvető élelmiszerekből és más használati termékekből. De úgy látszik, az emberek néha még egy világjárvány fenyegető korszakában sem adnak alább. Így maradhatott kifosztatlanul az üres polcok mellett ez a sok hawaii pizza is. Úgy tűnik, sokak szerint a sonkás-ananászos csoda a vírus melegágya. 

Kínai leves 

Elárvult kínai levesek / Fotó: Twitter

Az olasz pizza után nem csoda, hogy a kínai leves sem kell senkinek. A jelek arra mutatnak, hogy a fogyasztói társadalomnak már elege van Kína jelenleg globálisan legelterjedtebb “termékéből”, a koronavírusból. Minden más kínai cucc meg mehet a levesbe!

Brokkolis pizza 

Boltban hagyott brokkolis pizza / Fotó: Twitter

Nem tudni, hogy a brokkolis pizza miért maradt meg ekkora számban a boltokban, amikor minden mást elkapkodtak a vásárlók: szintén attól féltek a fogyasztók, hogy az olasz termékek felületén jobban megmarad a vírus vagy egyszerűen csak irtóznak az egészségesnek titulált mirelit készítményektől? 

Gluténmentes termékek 

Népszerűtlen gluténmentes termékek / Fotó: Twitter

A brokkolis pizza után nem meglepő, hogy a gluténmentes termékek sem nyerték el a boltba látogatók szívét. Még az elképesztő leárazások következtében is tucatjával roskadoztak a polcok a lisztmentes péksüteményektől és rágcsálnivalóktól. Mostmár értjük, hova és miért tűnhetett el az a rengeteg zsák liszt. 

Vegán pizza 

Boltban hagyott vegán pizzák / Fotó: Twitter

Nem csak a gluténmentes termékek népszerűtlenségére mutatott rá a koronavírus, de sajnos a vegán termékek keresetlenségére is felfigyelhetünk. A polcokon látható termékmennyiségből ítélve sokak számára a pizza csak hússal csúszik jól, a vegetáriánus olasz korongok ugyanis szintén az üzletben árválkodnak. 

Corona sör 

Polcon maradt Corona sör / Fotó: Twitter

Ugyan ilyen válságos időkben mindenki próbálja elűzni unalmas perceit és kicsit felvidítani magát, és a családot, ez a karton Corona sör mégsem kellett senkinek. A jelek szerint a név kötelez. 

Csokis hummusz 

Elárvult csokis humusz / Fotó: Twitter

A koronavírus az amúgy kevésbé népszerű vagy egészen bizarr ételeknek is leáldozott. A jelek szerint csokis és buffalo humusszon még egy apokalipszis sem segítene. 

Csirkés burrito tál

Boltban hagyott csirkés burrito tál / Fotó: Twitter

A vásárlók pánik idején azt veszik, amire egyrészt szükségük van, másrészt amiről tudják, hogy micsoda és miként felhasználható. A csirke, burrito és tál szavakat talán külön-külön még értjük, de egy fogás neveként alkalmazva őket már bajban vagyunk. Nem csoda, hogy a polcon maradt.

Fahéjas, mazsolás bagel

Boltban hagyott fahéjas-mazsolás bagel

Az édes kenyérként ismert bagel karikái széles körökben ismert és népszerű még a karantén idején is. Annak alternatív, mondjuk fahéjas-mazsolás változatai azonban már kevésbé nyerik el a vásárlók szívét. 

Pán Péter mogyorói 

Elárvult csokis humusz / Fotó: Twitter

A mogyorókrémek és más, az ikonikus Nutellához hasonló kenhető termékekért sokan rajonganak, a Péter Pán mogyorókrémeként reklámozott csoda továbbra sem népszerű elgondolás. Eddig se volt az. 

Karfiolos tészta

Több városban is magányosan hagyták a karfiolból készült termékeket a vásárlók. Sem az abból készült tészta, sem más készítmények nem kellettek a társadalom fogyasztó rétegének. Talán sokak még mindig azt hiszik, az ilyen globális katasztrófák elsődleges terjedési színtere a karfiol, csak úgy, mint Csernobil idején. 

Spenótos farfalle 

Senkinek nem kell a spenótos farafelle / Fotó: Twitter

Az emberek nem adnak lejjebb még a pandémia idején sem, így a spenótos farfalle sem nyerhette el a bevásárló kosár méltó helyeit. 

Manhatteni kagylós halászlé 

A világjárvány beköszöntével és gyors terjedésével mindenki betárazott elsősorban a tartós élelmiszerekből, ebbe beleértve a különféle konzerveket is. A jelek szerint azonban a manhatteni kagyló halászléhez senkinek sincs gusztusa. 

Sótlan burgonyaszirom 

Polcon maradt, sótlan burgonyaszirom / Fotó: Twitter

A rengeteg otthon töltött időhöz jól jön egy kis nassolnivaló, de a sótlan chips már a normalitás határait feszegeti!

Fagyasztott hagyma és paprika 

Boltban hagyott fagyasztott hagyma és paprika / Fotó: Twitter

Fagyasztott eper, erdei gyümölcs és más hasonló egy reggeli, ütős turmixhoz jöhet, de a jeges hagymát és paprikát inkább hanyagoljuk! 

Hagyma 

Ugyan a bolt tulajdonosai előre felkészültek és számítottak a pánikbevásárlókra, a hatalmas csomagba pakolt hagymákra még az egészségükre rendkívül odafigyelőknek se volt szüksége.

Répa spirál 

Boltban hagyott répa spirálok / Fotó: Twitter

“Ha nem tudod eladni, dobd fel!”, talán így is hangozhatott volna annak a reklámügynöknek a mottója, aki kitalálta a répából készült, spirál formában megálmodott falatokat. 

Zacskós répa 

Túl sok a répából / Fotó: Twitter

Tekintve, hogy a legtöbb kevert salátában több a répa, mint a zöldlevelű, nem csoda, hogy az emberek rá se bírnak nézni a külön csomagolásban kapható répára. 

Dobozos, ízesített víz 

Ízes, dobozos víz / Fotó: Twitter

Ugyan vérnarancsos, áfonyás-limeos és citromos-gyömbéres is elérhető az amerikai Trader Joe’s áruházaiban ebből az érdekes ízesített vízből, a jelek szerint nem túl népszerű termék. Talán az emberek még ettől a furcsa folyadéktól is jobban féltik az egészségüket, mint a járványtól. 

Arrow víz 

Boltban maradt Arrow víz kartonok / Fotó: Twitter

A palackozott vizekre ugyan az utóbbi időben jelentősen megnőtt a kereslet, egy márkának, az Arrow-nak a termékeit még a pandémia idején sem sikerült megfelelően népszerűsítenie. Egy Twitter-felhasználó szerint az emberek inkább szembenéznek a halállal, mintsem megigyák az Arrow mocskos, palackozott vízét. 

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból