Az egyik legnevesebb hollywoodi szaklap, a Variety gyűjtötte össze azt a 10 európai tehetséget, akik idén a legnagyobb áttörést érhetik el a filmvilágban – köztük kapott helyet a Budapest Noir és a Testről és lélekről fiatal színésznője, Tenki Réka.

A Variety évről évre listát készít azokról a filmesekről, akikre érdemes odafigyelni, legyen szó rendezőkről, színészekről vagy producerekről. Most a 10 legtehetségesebb európai filmes közé válogattak be egy magyar színésznőt.

EGYASSZONY című monodráma a Jurányi Házban, Péterfy-Novák Éva regénye alapján. Előadja: Tenki Réka.

A 30 éves Tenki Réka eddig főként a színházból lehetett ismerős: 2008 és 2012 között a budapesti Katona József Színház, 2012 és 2015 között a Nemzeti Színház tagja volt, 2016-tól pedig az Örkény István Színház társulatát erősíti.

Filmekben eddig legfőképp kisebb szerepeket kapott: láthattuk Török Ferenc Isztambuljában, Orosz Dénes Poligamyjában, Pálfi György Szabadesésében, de eddigi legfontosabb szerepe a Szabadság – Különjárat című tévéfilmben volt.

Idén azonban – ahogy a Variety is kiemeli – több filmben is feltűnik majd: először a Berlinalén debütáló Enyedi Ildikó-filmben, a Testről és lélekről című alkotásban láthatjuk, majd valószínűleg az év vége felé mutatják be a várva várt, kiemelt költségvetésű Budapest Noirt, amelyben szintén fontos szerepe lesz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk