A politikai ellenállás és a botrányok ellenére zökkenőmentesen zajlott a Tel Avivban rendezett Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének lebonyolítását.

Az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében Svédország, Hollandia és Észak-Macedónia versenyzői mérték össze tehetségüket.

North Macedonia – LIVE – Tamara Todevska – Proud – Grand Final – Eurovision 2019

Buy the official DVD: https://Eurovision.lnk.to/DVD2019ID Add or download the song to your own playlist: https://Eurovision.lnk.to/ESC2019ID Download the alb…

A holland származású Duncan Laurence az Arcade című dalával került a döntőbe, Svédországot John Lundvik, míg Észak-Macedóniát Tamara Todevska énekesnő képviselte a dalversenyen.

https://www.youtube.com/watch?v=iEEuG5XML-A

Az idei Eurovíziós dalfesztiválnak Izrael adott otthont, amire utoljára 1979-ben volt példa. Palesztina Izrael általi megszállása politikai visszhangot keltett és a verseny bojkottálását is megpróbálták elérni.

Eurovízis Dalfesztivál 2019 Döntős Énekesek
A 2019-Es Eurovíziós Dalfesztivál Döntőbe Jutott Énekesei / Fotó: Eurovision Song Contest

Madonna fellépését is igyekeztek megakadályozni a #MadonnaDontGo mozgalom révén, de az énekesnő végül eleget tett a felkérésnek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Soha nem fogom abbahagyni a zenélést csak azért, hogy megfeleljek valaki politikai elvárásának, és soha nem szalasztom el, hogy felszólaljak az erőszak ellen és az emberi jogok mellett bárhol is legyen az a világban[/perfectpullquote]

– indokolta döntését Madonna.

Madonna két dalt adott elő az Eurovíziós Dalfesztiválon az egyiket az új albumáról a Madamme X-ről, a másikat pedig a 30 éve bemutatott Like a prayer albumáról.

Madonna, Quavo – Eurovision Song Contest 2019

You’re watching Madonna and Quavo’s performance of “Future” and Madonna’s performance of “Like A Prayer/Dark Ballet” from Eurovision. Listen to ‘Madame X’: h…

Madonna azzal köszöntötte a döntőbe jutott versenyzőket, hogy „Mindannyian győztesek vagytok!”

WINNER’S PERFORMANCE: Duncan Laurence – Arcade – The Netherlands – Eurovision 2019

Add or download the song to your own playlist: https://Eurovision.lnk.to/ESC2019ID By the official CD and DVD: https://Eurovision.lnk.to/Shop19YD Download th…

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét végül a holland Duncan Laurence Arcade című dala nyerte, olvashatjuk a The Guardian cikkében. Így a 2020-as fesztivál rendezésének jogát Hollandia érdemelte ki.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet