Követem Élet + Stílus A világot fenyegető legnagyobb veszélyek mind a klímaváltozáshoz kapcsolódnak

A világot fenyegető legnagyobb veszélyek mind a klímaváltozáshoz kapcsolódnak

Promóció

Szélsőséges időjárás, a klímaharc kudarca, természeti csapások, a biodiverzitás csökkenése, ember okozta környezeti katasztrófák – ezek azok a veszélyek, amelyek a 2020-as években a világot leginkább fenyegetik – írja a Dazed.

Promóció
- Advertisement -

Ha esetleg újabb emlékeztetőre lenne szükségünk ahhoz, hogy tudjuk, a bolygónk a teljes összeomlás felé halad, a Világgazdasági Fórum éves jelentése figyelmeztet rá: 15 éves történetében most először az első öt legnagyobb veszély, amely az emberiséget fenyegeti, mind a klímavészhelyzethez kapcsolódik.

Fotó: Dazed / Karolina Kaczynska

A szélsőséges időjárás, a klímaharc kudarca, természeti csapások, fajok eltűnése és az ember okozta környezeti katasztrófák kerültek az első öt helyre azon a listán, amely az előttünk álló évtized legnagyobb fenyegetéseit sorolja fel.

A politikai térfél rendkívül polarizált, a tengerek szintje emelkedik, és a klímaváltozás miatt égnek az erdőink. Ha most nem cselekszünk, a következő tíz évben már a süllyedő Titanic-on fogunk közlekedni

– nyilatkozta Børge Brende, a WWF elnöke.

Az új jelentés megemlíti, hogy a rekordhőmérsékletek és az egyre fokozódó klímaaktivizmus Greta Thunberg és az Extinction Rebellion tevékenységének köszönhetően végre rákényszerítette a világ vezető hatalmait, hogy megértsék, mekkora a baj.

Az ausztráliai bozóttüzek korábban soha nem tapasztalt pusztítást vittek véghez, és ez is arra ösztönzi a kormányokat, hogy cselekedjenek. A lángok legalább 24 embert öltek meg a BBC híradásai alapján, és a becslések szerint több mint félmilliárd állat pusztult el.

Sokkoló képek készítésére inspirálta a fotósokat a klímaváltozás

A CIWEM szervezésében létrejött Év természetfotósa kiállítás azokat a szörnyű hatásokat mutatja be, amiket az emberiség okoz a bolygónak. Mindemellett ünnepli az emberek túlélésre és az innovációra való képességét is, amely reményt adhat arra, hogy felülkerekedhetünk a kihívásokon. A verseny ráirányítja a figyelmet az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődéssel kapcsolatos törekvéseire is.

A múlt héten klímatüntetés volt Sydney-ben.

Egyre melegebb van, a korallzátony a szemünk előtt haldoklik, az állatvilág kipusztul, miközben a kormány kiárusítja az országunkat a külföldi befektetőknek. Még hány csapásra van szükség, hogy változás történjen?

– tette fel az egyik tüntető a költői kérdést a Dazednek.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3