Pályázat Már lehet jelentkezni a 2021-es Anthony Burgess publicisztikai díjra

Már lehet jelentkezni a 2021-es Anthony Burgess publicisztikai díjra

Promóció

Az évenként megrendezett Anthony Burgess verseny a kiemelkedő tehetségű új publicisták számra ad lehetőséget.

Az Anthony Burgess publicisztikai díj egymillió forint értékű fődíjjal kecsegtet

Promóció
- Advertisement -

A The Observer által indított Anthony Burgess-díjat 2012-ben hozták létre, a Gépnarancs írójának, Anthony Burgess-nak a tiszteletére. Az elismerés a brit művészetkritikusok és elemzők legnívósabb díja, amely a következő írógenerációt inspirálja, írja a The Guardian.

Anthony Burgess / Fotó: Ulf Andersen

Burgess érdeklődési köre igen széles volt, így a pályaművek tekintetében sincs különösebb korlátozás. A díjra egyaránt lehet pályázni albummal, könyvvel, koncerttel, kiállítással vagy filmmel, live streammel vagy televíziós showműsorral foglalkozó írással. Mindezeken felül pályázati anyag lehet bármi, ami életteli és gondolatébresztő írásra készteti az alkotóját.

November 30-ig várják a pályaműveket

A zsűritagok friss munkákat várnak, amelyek 2019. szeptember 1. után születtek. Arra számítanak, hogy az utóbbi hónapok eseményei szintén rányomják hatásukat a pályaművekre és lesznek olyanok, akik a pandémia és karantén kultúrára fókuszálnak majd. Az első publicisztikai díj nem kevesebb mint 3 ezer font, továbbá a díjazottak írásai nyomtatásban is megjelennek az Observer New Review című kiadványban, illetve a The Guardian online felületén. További két helyezett pedig 500 fontban részesül, és az ő írásaik szintén megjelenést kapnak online. Az elmúlt évek győzteseinek listája itt olvasható.

Az online térbe átrakott Irodalom Éjszakája 2020 témája a titkok

A résztvevő országok – Ausztria, Belgium (Vallónia-Brüsszel), Bulgária, Csehország, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izrael, Japán, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország – egy-egy szerzőjének műveiből színészek olvasnak fel részleteket, hagyományosan az irodalomhoz nem feltétlenül kötődő vagy kevéssé ismert, különleges helyszíneken.

Idén a zsűritagok között a The Observer művészeti szerkesztője, Sarah Donaldson és a Nemzetközi Anthony Burgess Alapítvány vezetője, Will Carr lesznek. A pályázattal kapcsolatos további információkat itt találhatsz, a nevezési határidő 2020. november 30.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3