A humorista házigazda párostól kezdve, az életműdíjak átvételére készülő legendákig, a következőket ismertük eddig az idei Golden Globe-ról, amely hivatalosan is elindítja a filmes díjátadási szezont.

Golden Globe-díjátadó hetvennyolcadszor is

Bár idén oly sok mindenhez hasonlóan a koronavírus-járvány miatt szűkre szabott megvalósíthatság okán a Golden Globe-díjátadó is egészen másként fog kinézni, a szezonnyitó filmes esemény ereje ugyanakkorát üt. A színészek megszokott káprázatos felvolása az év első vörös szőnyeg-eseményén elmarad ugyan, de a Golden Globe-tól elvárt lendületet továbbra is meglovagolhatják azok a színészek, rendezők és producerek, akik abban reménykednek, hogy a hullám majd egészen az Oscar-pódiumig repíti őket.

Golden Globe
/ Fotó: The Daily Beast

A brit Vogue igyekezett minden fontos részletet csokorba szedni a 78. Golden Globe-díjátadóval kapcsolatban.

Mikor

2021. február 28-án, közép-európai idő szerint hajnali 2 órakor kezdődik majd a ceremónia. Szokásosan január elején indul a filmparádé, de a koronavírus itt is csúszásokat okozott. A Golden Globe-díjátadó után az Amerikai Kritikusok Díjátadója következik március 7-én, majd a Filmszínészek Céhének elismeréseit osztják ki az arra érdemeseknek április 4-én. Az április 24-ére tervezett Oscar-t megelőzően a tavaszi elismerések a BAFTA-val zárulnak majd április 11-én.

Hol

1961-es debütálása óta a Beverly Hilton Hotel nemzetközi bálterme ad otthont a Golden Globe-díjátadó ceremóniának, és ez idén sem lesz másként. Azonban a fertőzéses esetek továbbra sem látszanak csitulni Kaliforniában sem, így nagy valószínűséggel részben-, de akár 100%-ig virtuális formában rendezik majd meg a díjátadót. Az Emmy zökkenőmentes online lebonyolításából kiindulva ez sem jelenthet hátrányt a Golden Globe népszerűségi indexét tekintve. 

Jelöltek és a showműsor show részét lebonyolító duó

Az aranyglóbuszra esélyes jelöltek névsorát alábbi cikkünkben szedtük csokorba:

Ami pedig a házigazdákat illeti: Amy Poehler és Tina Fey komikák immár negyedik alkalommal vezetik majd a díjtadót.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet