Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 39. Sárvári diákíró pályázatot, és 2016. március 22-től március 25-ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát. 

Pályázni vers-, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várják minden 14 – 18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. Egy-egy pályázat maximális terjedelme műfajonként 15 kéziratoldal lehet, számítógéppel – 14 pontos betű-nagysággal írva. Ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak.

A pályázat benyújtási határideje:

2016. február 22.

A pályázatok beküldhetők:

– e-mailben, csatolt mellékletként (word-dokumentum vagy pdf fileformátumban), az [email protected] címre. Kérik, hogy az e-mail tartalmazza a pályázó nevét, címét, esetleg telefonszámát, valamint iskolájának nevét, címét és e-mail címét is. Fontos: ha valaki két kategóriában pályázik, két külön e-mail-mellékletben küldje el írásait (külön mellékletben a verseket, és külön pl. a prózákat. A melléklet elnevezése ennek megfelelő legyen: pl. „XY versei”. Ne legyen minden vers vagy novella külön fájl! Kérik, hogy egy mellékleten belül is minden írás fölött szerepeljen az író neve!)

– postai úton, egy példányban. A borítékra a feladó kívülről írja rá, hogy melyik kategóriában pályázik (így: „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). Aki két kategóriában indul, kérik, hogy két külön borítékban küldje írásait. A postán érkező pályázat belső címoldalán kérik feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát is, és iskolája nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát.

A következő címre várják a pályázatokat:

Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1.

A pályázat nem jeligés.

A pályázatok visszaküldését nem tudják vállalni. 

Az ötven legjobb pályázat szerzőinek 2016. március 10-ig meghívót küldenek az idei sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri tagjai értékelik a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is.

A meghívottak számára a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén úti-költségtérítést biztosít.

Pályázásra fel, fiatalok!

Forrás: Vörös Postakocsi Online

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk