Itt van a 3D-s robotkéz, ami az emberéhez hasonló képességekkel rendelkezik!

Tudósok olyan robotkezet fejlesztettek ki, ami mindazon képesség birtokában van, mint egy emberi kéz. Olyan mindennapos mozdulatokra képes, mint hogy megfogjon vagy elkapjon dolgokat vagy akár összeroppantson egy üres sörös dobozt.

Az ADEPT (Adaptively Driven via Elastomeric Passive Transitions) egy 3D-s nyomtatású robot protézises kéz, ami képes erőt kifejteni és gyors mozdulatokat végrehajtani. Képes a kézfogásra, tud öklöst adni, és béke jelet is tud mutatni. Érzékszervi képességeivel el tudja kapni a labdát és össze tudja zúzni az alumínium tárgyakat.

A 3D-s nyomtatású technológia révén a robotkéz finomabb, mint a korábbiak, amelyek fémből készültek.

A tenyérbe épített hat pici elektromotor működteti, amelyek az emberi izmokhoz és inakhoz hasonlóan biztosítják az összeköttetést minden egyes ujjhoz.

A tudósok kutatásainak eredménye a Science Robotics-ben jelent meg.  Kevin O’Brien, vezető kutató azt nyilatkozta az Inverse-nek, hogy a robotkezet eredetileg a protézisek használatára tervezték.

Reményei szerint azonban a robot végtagok forradalmasítják az egészségügyi iparágat, és segíteni fognak az amputált betegeknek, továbbá hozzájárulnak a már létező robotok továbbfejlesztéséhez.

Robotic prosthetic hand

The EPT prosthetic hand performing various tasks including catching a ball, grasping and crushing an aluminum can, and holding a wrench. Credit: O’Brien et a…

Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy szakértők szerint elképzelhető, valamikor a távoli jövőben szexrobotok uralkodnak majd az embereken.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból