Követem Élet + Stílus Itt van a 3D-s robotkéz, ami az emberéhez hasonló...

Itt van a 3D-s robotkéz, ami az emberéhez hasonló képességekkel rendelkezik!

Promóció

Tudósok olyan robotkezet fejlesztettek ki, ami mindazon képesség birtokában van, mint egy emberi kéz. Olyan mindennapos mozdulatokra képes, mint hogy megfogjon vagy elkapjon dolgokat vagy akár összeroppantson egy üres sörös dobozt.

Promóció
- Advertisement -

Az ADEPT (Adaptively Driven via Elastomeric Passive Transitions) egy 3D-s nyomtatású robot protézises kéz, ami képes erőt kifejteni és gyors mozdulatokat végrehajtani. Képes a kézfogásra, tud öklöst adni, és béke jelet is tud mutatni. Érzékszervi képességeivel el tudja kapni a labdát és össze tudja zúzni az alumínium tárgyakat.

A 3D-s nyomtatású technológia révén a robotkéz finomabb, mint a korábbiak, amelyek fémből készültek.

A tenyérbe épített hat pici elektromotor működteti, amelyek az emberi izmokhoz és inakhoz hasonlóan biztosítják az összeköttetést minden egyes ujjhoz.

A tudósok kutatásainak eredménye a Science Robotics-ben jelent meg.  Kevin O’Brien, vezető kutató azt nyilatkozta az Inverse-nek, hogy a robotkezet eredetileg a protézisek használatára tervezték.

Reményei szerint azonban a robot végtagok forradalmasítják az egészségügyi iparágat, és segíteni fognak az amputált betegeknek, továbbá hozzájárulnak a már létező robotok továbbfejlesztéséhez.

Robotic prosthetic hand

The EPT prosthetic hand performing various tasks including catching a ball, grasping and crushing an aluminum can, and holding a wrench. Credit: O’Brien et al., Sci. Robot. 3, eaau5543 (2018)

Ebben a cikkünkben arról írtunk, hogy szakértők szerint elképzelhető, valamikor a távoli jövőben szexrobotok uralkodnak majd az embereken.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3