5 figyelemre méltó zenész 2018-ban, akik a kedvenceid lesznek

Most, hogy a vizsgaidőszak hivatalosan is letelt, legálisan fedezhetjük fel az újdonságot, amiket 2018 hozott. Jöjjön 5 figyelemre méltó zenész 2018-ból!

Nem mintha nem pont a vizsgaidőszak alatt lett volna ez a tevékenység olyan érdekes, de lássunk 5 feltörekvő zenészt, akikre érdemes lesz odafigyelni ezévben!

Sigrid

Sigrid az Oh Wonder előzenekaraként egy szál farmberben és fehér pólóban koncertezett. Ám félreértés ne essék, tényleg nem a külső alapján kell ítélkezni.

A hangja hihetetlenül gazdag és sokoldalú remek párja epikus, himnuszszerű zenei világának.

Ő az a fajta cool girl, amely minden lány szeretne lenni. Első EP-je, a Don’t Kill My Vibe után reméljük 2018 elhozza debütáló lemezét is.

dodie

dodie, avagy doddleoddle az évek alatt igazi művésszé fejlődött. Zenéinek hangvétele és dalszövege frissítőként hat egy olyan zenei mainstreamben, amelyet úgy tűnik, a dance műfaj pörgése ural. Legutóbbi EP-je, a You az élet tökéletlen tökéletességét jeleníti meg: szerelem, öröm és szomorúság, mentális instabilitás.

A védjegyévé vált vállig érő hajával, kerek szemüvegével és az is it dodie yellow tho brandinggel nemcsak egy jelentős zenész, hanem egy olyan személyiség, aki a mentális betegségekre és a szexualitásra hívja fel a figyelmet igencsak elegáns módon.

Legutóbbi dala, a Party Tattoos pontosan újévkor jelent meg.

Wallows

Dylan Minnette, vagy ahogy többen ismerik Clay Jenson a Netflix 13 okom volt sorozatából egy a banda három tagja közül. A sorozat után többen is rátalálhattunk a Wallowsra, Pleaser című számuk például tipikusan egy olyan, amely az ember fejében ragad egy jó darabig.

A zenekar indie vonala a Circa Wavesre, a The Hunnára vagy a Sundara Karmára hajaz leginkább.

A Wallowsnak egyelőre négy száma jelent meg a tavalyi év alatt, és egyszerűen letehetetlenek. A nap, amikor kiadják első albumukat egyben könnyen az a nap is lehet, amikor azt oda-vissza hallgatjuk beakasztva az ismétlés gombot.

Mike Perry

A DJ-k gyártotta zene az utóbbi években a rádiók legfelkapottabb anyagai közé tartozik.

Annak ellenére, hogy sokszor érezhetjük úgy, ebből a fajta zenéből hiányzik egyfajta mélység, vagy túl sokszor ismétlődik ugyanaz a dallam négy percen belül, Mike Perry számai talán képesek lehetnek felnyitni a szemet erre a műfajra.

A Stay Young, a Hands és a The Ocean kiadása után remélhetjük, hogy 2018-ban is ilyen dalok jönnek majd Perrytől és a vele kollaborálóktól.

Stereo Honey

A Spotify Hot New Bands playlistje ilyen csodákat is képes az ember elé tárni.

A londoni kvartett a kiválóan egymásba fonódó vokálok és melódiák egyvelegével hívhatja fel magára a figyelmet, hogy szinte kísértő dalokat teremtsen.

A másik figyelemreméltó dolog a banda munkásságában a dalszövegek: a The Heart című szám a családon belüli erőszak témájában íródott.

Ki tudja, egy kis keresgéléssel talán lesz még néhány Spotify-felfedezett.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból