Fesztivál 7+1 dolog, amiért a Sziget megéri a pénzét

7+1 dolog, amiért a Sziget megéri a pénzét

Promóció

Nyilván mindenkiben felmerül a kérdés a Sziget Fesztivál kapcsán, hogy mi is az, amit ennyire meg kell fizetni ezen a helyszínen, vagyis mi az, ami megér 22.000 HUF-ot egy napra, és közel 100.000 HUF-ot egy hétre. Segítségként összegyűjtöttem azokat a dolgokat, amiket végiggondolva mégis azt mondhatjuk, hogy ha van egy kis félretett pénzünk, akkor egyszer egy próbát talán mégis megér.

Az öröm szigete

Promóció
- Advertisement -

A fesztivál valóban egy sziget Magyarország területén belül, ahol többszázezer külföldi vesz részt egy önálló köztársaságot alapítva. Igazi felszabadultság, móka és kacagás, és nem utolsósorban az a régóta nem ismert jókedv, amit magyar ember arcán nem látni. Másképpen mondva: egy hajszálnyi hely Európa közepén, ahol Kelet és Nyugat összeér, és ahol az öröm forrása a mosoly.

/ Fotó: A Sziget hivatalos Facebook-oldala

Szupersztárok

Nemzetközi sztárok, akiket nem látni sűrűn itthon. Habár a Hurts zenekar is már hetedik alkalommal látogatott el hazánkba, és idén nyáron már az EFOTT-on is fellépett, szinte minden évben van egy olyan név, aki többtízezer embert elcsábít, mint ahogyan tette ezt az idei évben P!NK is vagy a The Chainsmokers.

A legtöbb színpad egy fesztiválon

Közép-Európában az egyetlen fesztivál, ahol hozzávetőleg 12 színpadon zajlanak egyidejűleg koncertek neves előadók és DJ-k vezényletével. Közülük a zenei paletta szinte minden szegmense megtalálható a reggae-től kezdve a hard technoig, a magyartól a külföldiig, a magaskultúrától az undergroundig.

/ Fotó: A Sziget hivatalos Facebook-oldala

Gasztronómiai sokszínűség

Itt nem csak a sokféle zene közül kóstolgathatsz bátran, hanem az ételek utcáján is, ahol az indiaitól kezdve a thai, olasz, magyar és számos külföldi konyha remekeinek mindenféle variációi fellelhetőek. Sőt, ha kíváncsi vagy, milyen a kígyóuborkás lángos, akkor azt hiszem, ez az egyetlen hely Magyarországon, ahol ezt bátran kipróbálhatod. Idén az évfordulóra emlékezve még tortával is meglepték a látogatókat.

/ Fotó: A Sziget hivatalos Facebook-oldala

Élmények szigete

A sziget területe tele van szórakoztató létesítményekkel. Nem, nem feltétlen a cirkuszra gondolunk, habár ott is kiemelkedő mutatványokat láthat a hétköznap szürkeségéből előbújt ember. A Sziget Fesztiválon viszont te magad lehetsz a mutatványos egy esetleges toronyugrás, Bungee jumping vagy kötéltánc során, de akkor is, ha csak egyszerűen megmutatod, mire vagy képes.

/ Fotó: A Sziget hivatalos Facebook-oldala

Látványelemek és design

Az esztétikai kavalkád, amelyben kalandozhatunk a Sziget alatt, már önmagában felér egy passzív szórakoztatással. Néhol esernyők lebegnek az égben, itt-ott egy PET-szobor, faarchitektúra, és végtelen mennyiségű szín és kreativitás, ami körbevesz. A művészeti alkotások sokasága egyetlen magyar fesztiválon sem található meg ilyen magas színvonalon és mértékben. És ha már művészet, akkor érdemes szót ejteni a fesztivált évről évre újabb ruhába öltöztető Art of Freedom alkotói mellett azokról a művészeti intézményekről is, akik kitelepülésükkel méginkább bonyolítják az amúgy is gazdag megjelenést.

/ Fotó: A Sziget hivatalos Facebook-oldala

Intenzív közösségi élet

Minden nap hajnalig tartó bulik, és délelőtt regenerációs programok, mint masszázs, jóga, vagy a luminárium várja az alkoholtól leamortizált testrészek újjáépítését. Illetve, ha már kipihente magát a szervezet, a szigetlakó sétálgathat egyet a civilek között, ahol heves politikai indulatoktól és sorosozástól mentesen beszélgethet napjaink legégetőbb kérdéseiről, de az egyének hitbéli meggyőződését tiszteletben tartva még egyházi programokon is részt vehet.

/ Fotó: A Sziget Fesztivál hivatalos Facebook-oldala

A főváros közelsége

Mivel a fesztivál a főváros területén helyezkedik el, így a külföldről és vidékről ellátogató vendégek egy karnyújtásnyira kerülnek Budapest kiemelkedő helyszíneinek és szolgáltatásainak megismerésétől. Arról nem is beszélve, hogy a Sziget CityPass-szel a tömegközlekedés igénybevétele mellett még olcsón betekintést nyerhetünk a neves múzeumok tárlataiba, vagy kedvezményesen strandolhatunk a város legimpozánsabb fürdőiben.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3