Ilyenek a ’80-as évek tévéműsorai zeneként: Carpenter Brut az Akváriumban

A Ghostbusters, a Turbo Kid és aktualitásával a Stranger Things zenei keveréke: Carpenter Brut. Márciusban az Akvárium mutatkozik be.

A francia Carpenter Brut a ’80-as évekbeli tv műsorok és B-kategóriás filmek szintetizátoros hangzásából nyeri ihletét emléket állítva a poszt-hippi/AIDS-előtti kultúrának. Zenéje elektro és metal alapokra épül egyedülállóan nyers és őrült ’80-as évekbeli retro hangzást kölcsönözve számainak.

Hogy ki vagyok, az egyáltalán nem érdekes

– mondja egy interjúban Carpenter Brut, a matektanár-kinézetű francia producer.

Anonimitásával zenéje előtérbe helyezését kívánja elérni, amely sikerül is neki. Kellő önirónával idézi meg a retrowave összes stílusjegyét, és gyúr belőlük egyedi világot: mintha a zenész egész életében egy John Carpenter-film modernizált és durvára láncfűrészelt kísérőzenéjét írná.

Zenéjéhez természetesen a nyolcvanas évek vizuális kultúrájából táplálkozó trash klipek járnak. Carpenter Brut mindezt azonban a színpadon nem egyszerű kütyütekergetéssel, hanem élő hangszeres kísérettel reprodukálja. Így aztán van helye a laza groove-oknak, a darkwave-nek, slasher horrornak: nem kétséges, hogy az év egyik legizgalmasabb elektronikuszenei eseménye lesz ez a koncert.

 #facebook | #twitter | #instagram | #spotify | #youtube| #bandcamp

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. március 7., 20 óra

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest

Jegyár: 3. 500 HUF elővételben; helyszínen 4. 500 HUF, különjegy (karzati) 5. 900 HUF

Jegyfoglalás: ITT

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból