Vészesen közeledik a 91. Oscar-díjátadó, de az idei gálára valamiért rájár a rúd. A nagyszabású eseményre még nem sikerült megtalálni a megfelelő műsorvezetőt. Vajon meddig kell még várnunk? Február 24-ig már nincs sok idő, és addig mindenképpen kellene egy házigazda, aki felkonferálja 2019 díjazottjait.

Az előző jelölt, Kevin Hart színész, humorista visszamondta a felkérést, miután fény derült évekkel ezelőtti, homoszexuálisokat sértő Twitter-bejegyzésére. Természetesen bocsánatot kért, de érezve a nyomást, inkább elállt a lehetőségtől. Az Akadémia vezetői aggódnak, mivel fogalmuk sincs, hogyan fognak haladni, és Hollywood legnagyobb eseményéig már nincs sok idő. Abban biztosak, hogy nem akarnak olyan személyt házigazdának, aki politikailag megosztja az embereket, és olyat sem, aki elsődlegesen az idősebb korosztályt vonzza.

indie wire
Vajon idén kik sétálnak végig rajta? / Fotó: Indie Wire

A helyzet érdekessége, hogy egyik vagy másik feltétel kizárná a legtöbb múltban fellépő házigazdát.  A másik probléma Hart. Ugyanis bárkit kérnek fel ezek után, tudni fogja, hogy ő csupán második, akit azért választottak, mert az első jelölt lemondta. E mellett pedig van még pár kritérium, ami nehezíti az esetleges jelöltek kiválasztását. Az illető nem kapcsolódhat rivális csatornákhoz (az díjátadót az ABC közvetíti – a szerk.), nem lehet terhes (Amy Schumer már kiesett), és olyan elfoglaltság, mint például a koncertturné, szintén kizáró ok.

Kevin Hart lemondott az Oscar-házigazda szerepről

Két nappal az Oscar-gála idei házigazdájának bejelentését követően az illető már le is mondott róla. Az amerikai színész és komikus 2011 környékén tucatnyi meleggyűlölő poszttal töltötte fel twitter oldalát. Sokan tartották méltatlannak az Akadémia választását, rengetegen fejezték ki a nem tetszésüket az ügy kapcsán.

Szerencsére azért vannak hírességek, akik megállnák a helyüket egy ilyen nagyszabású eseményen, és a feltételeknek is megfelelnek. Jennifer Lawrence, Kristen Wiig, Ryan Reynolds vagy John Legend megérne egy próbát, hátha vállalják a szerepet. Addig is, izgatottan várjuk, ki fogja 2019-ben felkonferálni a nyertes alkotókat és alkotásokat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból