Bár Magyarországon a Covid jórészt lecsengett, érdemes az elmúlt 2 év tapasztalatait felhasználni. Hiszen bármikor előfordulhat, hogy egy újabb hullámmal járó bezártságra kerül sor, vagy esetleg egy utazás miatt kell önkéntes karantéba vonulni. Ebben az esetben pár, a gyakorlatban sokaknak bevált hasznos tippel ugyanúgy kikapcsolódhatsz – anélkül, hogy bárhová is ki kellene mozdulnod.
Az unatkozás alapvetően nem egy rossz állapot, hiszen segít beindítani a kreatív gondolatokat, amik által újra szórakoztathatod magad. Ugyanakkor, ha sokáig alulingerelt állapotban maradsz – és ez egy bezárt időszakban könnyen előfordulhat –, akkor az frusztrálttá tehet. Lehet, még a motivációd is alábhagy. Emiatt fontos emlékeztetni magadat arra, hogy miért maradsz otthon a négy fal közt, valamint mi az, ami segít kikapcsolódni. Ha nehezen találod a helyed, akkor se félj kísérletezni az alábbi lehetőségekkel!

1. Virtuális teázás vagy kocsmázás

Azért, mert éppen nem találkozhatsz a barátaiddal, az nem jelenti, hogy nem is láthatod őket. A megszokott telefonos beszélgetés helyett helyezzétek át a találkozót az online térbe. Így mindenki a számára legfinomabb rágcsát fogyaszthatja és olyan italt szorongathat a kezében, amit szeret – és ha stabil az internetetek, akkor még jobban is fogjátok hallani és látni egymást, mintha egy belvárosi romkocsmába ültetek volna be. Sőt, akár izgalmas online játékokat is játszhattok közösen, Magyarországon a társasok reneszánszukat élik!

2. Menj színházba online!

A szórakoztatóipar egyes szegmensei tökéletesen alkalmazkodtak a pandémiás körülményekhez. A színházak jelenleg is tartanak élő közvezítéseket, amelyekre online jegyet foglalhatsz. Ráadásként ide ki sem kell öltöznöd, hiszen a kanapéd kényelméből élvezheted a műsort, és a mosdóhoz sem kell sorban állnod!

3. Játsz online játékokkal!

Az online elérhető fogadóirodák remek szórakozási lehetőségeket kínálnak. Amennyiben van kedvenc sportágad, amit élő közvetítésben nézhetsz, vagy éppenséggel kipróbálnád a virtuális kaszinó és póker élményt, azt egy megbízható és biztonságos platformon érdemes megtenned. A legjobb, hogy ezzel a szórakozási lehetőséggel akár nagyobb tételű nyeremény is ütheti a markodat! Ellenőrizd, hogy rendelkezik-e a megfelelő licenszekkel a platform, valamint közismert-e, mint például a lvbet.

4. Űzd el a stresszt edzéssel

A konditermek szemben a lakásod egy tágasabb része bármikor elérhető a számodra, hogy felfrissítsd a tested. Nem is kell feltétlen eszközöket vásárolnod otthonra, hogy formában tartsd magad – a literes vizespalackok remek súlyzókká változnak a kezedben. Amennyiben mégis szívesen beszereznél egy profibb felszerelést, manapság ennek sincsen akadálya, és rengeteg edző is tart otthoni virtuális edzést, akár privát órát.

5. Tervezz és rendszerezz!

Amennyiben nem találod a helyed vagy sok gondolat foglalkoztat, ezen esetekben érdemes rendet tenni magad körül. Sokaknak már az is hangulatjavító, ha a takarításon túl a lakás egy-egy részét is átrendezik. Ezzel az agy új ingerekhez jut, ami izgalommal jár.
A közérzetedet szintén javíthatod azzal, ha elkezdesz vezetni egy hangulatnaplót. Írhatod kézzel egy füzetbe, vagy letölthetsz egy applikációt a telefonodra, de abban biztos lehetsz, hogy pár hét aktív alkalmazás után sokkal jobban érteni fogod a saját működésedet. Ennek következményeként pedig sokkal jobban átlátod majd, hogy mi az, ami boldoggá tesz, és mi az, amit érdemesebb inkább elkerülnöd.

Ahogy fentebb olvashattad, az unatkozás nem feltétlen rossz dolog, de számít, hogy miként reagálsz rá. Merj kísérletezni a fenti lehetőségekkel, vagy próbálj ki új, számodra érdekes otthoni hobbikat, és hidd el – a bezártság érzés hapar eltűnik majd!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.