Webdesignernek lenni nemcsak menő, de kifizetődő is, hiszen a már túlnyomórészt digitális világunkban folyamatos a kereslet az online jelenléttel összefüggő szakmákkal rendelkezők iránt.
A digitális jelenlét egyedi és profi weboldalt kíván, ezt pedig webfejlesztők, webdesignerek, UI/UX designerek, online marketing szakemberek készítik, fejlesztik, üzemeltetik, kezelik. Ezeknek a szakmáknak nagy előnye, hogy otthonról, távmunkában is végezhetők a világ minden tájáról akár freelancerként is, kötetlen időbeosztással.

Mi a webdesigner feladata?

A webdesigner készíti el egy weboldal elrendezését és vizuális kialakítását, gondoskodik arról, hogy az jól nézzen ki. A UI, azaz a felhasználói felület terén is jártas, vagyis stratégiai szempontból olyan webhelyet tervez, amely funkcionális, felhasználóbarát, intuitív és könnyen navigálható a látogatók számára.

A webdesigner szakma naprakész ismereteket igényel, amelyeket folyamatos tanulással sajátíthatsz el, amennyiben már megszerezted az alapokat, például a DevAkadémia online webdesigner tanfolyamán, ahol a tananyag szisztematikus felépítése nagy segítségedre lesz a szükséges ismeretek elsajátításában.

Kreatív szakma, amely lehetővé teszi, hogy kifejezd magad. De a kreativitás mellett kritikai gondolkodást, technikai, projektmenedzseri készségeket, kiváló kommunikációs készséget is kíván.

Készségek, amelyekkel egy webdesignernek rendelkeznie kell

Egy webdesignernek rendelkeznie kell technikai, programozói készségekkel, valamint a webhely használhatóságával kapcsolatos ismereteket igénylő feladatokat is ismernie kell:
  • tartalomkezelő rendszerek (CMS) ismerete – WordPress
  • HTML, CSS és JS ismeretek
  • web- és grafikai tervezés, látványtervezés (Adobe Photoshop, After Effect, Illustrator, Figma, stb.)
  • reszponzív tervezés
  • UX/UI dizájn
  • színelmélet
  • szoftverismeret
  • fényképszerkesztés
  • online marketing ismeretek
  • A webdesign és a keresőoptimalizálás (SEO) szorosan összefügg, így nem árt, ha egy webdesigner rendelkezik szövegírási készséggel is.
A technikai készségek mellett szükség van ún. soft skill-ekre is, ezek együttesen garantálják a sikeres projekteket az ügyfelek felé:
  • tipográfia
  • kompozíciós szabályok ismerete
  • kommunikációs készségek
  • együttműködési készségek
  • kritikai gondolkodás
  • projektmenedzsment
  • időgazdálkodás
  • türelem
    visszajelzések elfogadása.
A webtervezési készségek önmagukban ma már nem elegendőek. A webdesignerektől manapság elvárják, hogy a weboldalak és a digitális marketing területén mindenhez értő szakemberek legyenek.

Kiknek ajánlott az online webdesign tanfolyam?

Az online tanfolyam azoknak való, akik szeretnek a saját időbeosztásuk szerint tanulni. Ha érzel magadban kreativitást, rendelkezel némi vizuális érzékkel, érdekel a weboldalak kialakítása, karrierváltásban gondolkodsz és egy hiányszakmában szeretnél érvényesülni, érdemes lehet elvégezned a webdesign tanfolyamot, amely előzetes tudás nélkül ad biztos alapot weboldalak tervezéséhez.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.