A harkovi állatkertből megszökött egy csimpánz, és felfedezte a háború sújtotta várost. Majd videóra vették, ahogy hazaviszik egy biciklin.

Az állatkert személyzetének tagjai követték Chichit, a csimpánzt, és egy megható videón látható, hogy egy női dolgozó megpróbálta rávenni az állatot, hogy térjen vissza vele az állatkertbe, írja a DailyStar.

A felvételen az látható, hogy leül a park közepére Chichi mellé, és beszélget vele, de az erőfeszítései kezdetben sikertelennek bizonyulnak. Később, amikor elered az eső, a csimpánz a szőke nő felé fut, aki levette esőkabátját, hogy Chichi viselje.
Az állat megöleli a személyzetet, a csapat tagjai pedig segítenek Chichit kerékpárra ültetni, hogy visszavihessék az állatkertbe.
Olekszij Hrihorjev, a Harkovi Állatkert igazgatója megerősítette az ukrán Suspilne közszolgálati műsorszolgáltatónak, hogy az állat épségben visszakerült az állatkertbe.
A háború korai szakaszaiban Chicsit és más állatokat evakuálták a Feldman Ecoparkból, egy szabadtéri állatkertből a harkovi régió frontvonalán. Az állatkert tulajdonosa, Oleksandr Feldman harkovi üzletember szerint több mint 100 állat pusztult el, mielőtt sikerült őket evakuálni. Chichi jelenleg a Kharkiv Állatkertben lakik, ahol a személyzet tagjai vízesést helyeztek el a kifutójában, hogy a vízesés hangjaival enyhítsék a bombázások okozta stresszt az állatokban.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet