Az állatkertből érkező rendőrök először összezavarodtak, mivel az ott tartózkodó emberek közül senki sem hívta őket – aztán rájöttek, egy majom a felelős.

A kaliforniai San Luis Obispo megyei seriff hivatalának képviselőit azután küldték ki a helyszínre, hogy augusztus 13-án megszakadt a segélyhívás. A diszpécserek többször is sikertelenül próbálták visszahívni a számot, és SMS-ben felvenni a kapcsolatot a hívóval, írja a DailyStar.

A hívás helyszíne a Zoo to You állatkert volt, amely a közeli Paso Roblesben található létesítmény, amely “állandó, szerető otthont biztosít a kitelepített, bántalmazott, elhagyott vagy tartósan sérült vadon élő és egzotikus állatoknak”.

Amikor megérkezett a rendőrség, kezdetben zavar támadt, mivel az állatkertben senki sem vette fel a kapcsolatot a segélyszolgálattal. Aztán a személyzetnek feltűnt, hogy egy Route nevű kapucinus majom lehetett a felelős.

Kiderült, a majom megtalálhatta a mobiltelefont az állatkert golfkocsijában. A majmok pedig nagyon kiváncsiak, így örömmel nyomkodnak gombokat. És a véletlennek köszönhetően az állat pont a rendőröket hívta fel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet