A valósághű művirágokat és műnövényeket egyre többen használják nemcsak otthoni díszítésre, hanem rendezvények, események helyszínének dekorálásához is. A napjainkban kapható műnövények a megszólalásig hasonlítanak az igazi virágokhoz, így nehéz megkülönböztetni őket.
A műzöldek és selyem kitöltők olyan speciális dekorációs elemek, melyek segítségével a meglévő csokrok és koszorúk kiegészíthetőek, de önmagukban is jól használhatóak díszítésre.

Hol használhatóak a műzöldek és selyem kitöltők?

A Prauda-Dekor Kft. a műzöldek és selyem kitöltők számtalan variációját kínálja, hiszen a valódi növények közül is többfélét használunk fel a csokrok és koszorúk elkészítéséhez. Az alapul szolgáló zöld növények mellett a színes virágok jól mutatnak. A selyem kitöltők a virágcsokrokban vagy díszítésben keletkezett üresen maradt teret töltik meg élettel. Használatukkal nem marad hiányérzetünk, hiszen egy tömör, szépen összeválogatott hatás érhető el.

A műnövények előnyeként említhetjük, hogy kevés gondozást igényelnek, hosszú ideig tartósak, valamint a pollenallergiában szenvedők számára is biztonsággal használhatóak.

A műzöldekről

Az egyik kedvelt dekorációs elem az eukaliptusz mű változata, mely többféle formájában vásárolható meg. Elsősorban a bokros változatot ismerjük, de létezik függő vagy girland formára igazított modell is. Mindezek a különböző típusú virágdekorációkban alkalmazhatóak.

A mű eukaliptusz nagy előnye, hogy ellentétben a valódi növénnyel, nincs szüksége fényre ahhoz, hogy sokáig díszítse a teret. A bokros növény hamvas hatású levelei a műnövényen is hasonlóan szépek, viszont nem igényelnek védelmet az időjárás viszontagságaitól. Akár a téli mínuszokban vagy a nyári hőségben is kint hagyhatjuk kültéren, a minőségi műzöld nem változtatja színét, formáját.

A zöld műbokrok hasonló okból használhatóak hosszú ideig, ráadásul az egyszer formára nyírt bokor mindig ugyanúgy fog kinézni, mint a megvásárlásakor. Nincs szükség metszésre vagy öntözésre sem.

A selyem betöltőkről

A betöltők tökéletes kiegészítői a csokroknak, koszorúknak. A néhány szál összefogott virág és a mellé helyezett pár szál műzöld a legtöbb esetben nem adja meg azt a formát, amire vágyunk. Érdemes hasonlóan a valódi virágcsokrokhoz kitöltőket alkalmazni, melyek közül a bogyós csokrokat emelhetjük ki, illetve az apró fehér virágairól jól ismert szálas rezgőt.

A csokor betöltők között találunk olyan árnyalatúakat, melyek erős színhatásukkal hangsúlyosság teszik a díszítést. A nagyobb fejű virágok bokros változatai jól kiegészítik és tömörebbé teszik a csokrokat, koszorúkat.

Nem okoz gondot olyan helyiség dekorálása sem, ahol kevés a fény és a valódi virágok hamar elhervadnak. A műzöldek közül az egyik legvalósághűbb darab a kövirózsa, mely még tapintásra is élethű hatást nyújt számunkra. Egy edénybe helyezve, kövekkel körülvéve hatásos díszítővé válhat bármely helyiségben.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.

1-3

Ki lőtt 10 gólt egy focimeccsen?

A modern futball nagyrészt a védekezésre koncentrál – túl sok meccs végződik 0:0-s eredménnyel, három gól pedig eredményessé teszi a mérkőzést a szurkolók és a megfigyelők szemében.