Virsli sütve, főzve, grillezve, sajttal megbolondítva, kechuppal, majonézzel, mustárral… Ezek után inkább sehogy nem eszel!

A virsli egyébként egy tök jó kaja – már akinek, én soha nem voltam oda érte –, egészen addig, amíg az ember meg nem tudja, hogy mi áll a készítésének hátterében. Íme néhány szaftos részlet!

Először is, a különböző zsíros húscafatokat, amiket mondjuk levágnak egy steakről, fogják, és egybeöntik. Ezek között egyébként gyakran megtalálható a disznók egyik speciális testrésze is: az orruk. Nyami!

Ezeket a maradványokat aztán jól megfűszerezik, megbolondítják egy kis nátrium-nitrittel, ami többek között tartósításra való, sőt egyes helyeken még jeget is adnak hozzá, hogy egységesebb masszát kapjanak. Ezek után pedig nincs más hátra, mint a töltés!

Ha ez így még nem vette el kellően a kedved, itt hagyjuk még ezt a kis videót is:

Na, ki enne egy jó hot-dogot?!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

goballoon.hu - 2024 július - LinkMarketing - 6

Felkészülés a hőlégballonos repülésre

Ma már nem úgy készülünk egy hőlégballonos sétarepülésre, mint a 2019-ben megjelent “A hőlégballon” című film szereplői, akik az NDK-ból próbáltak megszökni egy ilyen légijárművel.

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.