A címből már valószínűleg a legtöbben kitalálhatták, hogy a minőségellenőri pozícióról van szó, amely az egyik legfontosabb munkakör a gyártás és a termelés területén. A betöltőjének feladata a gyártás során felmerült hibák kiszűrése a megadott szempontok alapján, és szükség esetén azok javítása.

Ez az ágazat pedig rendkívül sok munkahelyet teremt az országban. Ha csak az autóipart vesszük alapul, akkor az Audi, a Mercedes és a Suzuki maga 20 ezer főt foglalkoztat, és akkor még a kisebb vállalkozásokat nem is említettük.

Ráadásul folyamatosan keresik országszerte az olyan képzett vagy képzetlen, de tanulni akaró pályakezdőket a Kecskemétállás https://kecskemetallas.hu/allasok/gyartas-termeles aloldalán és az egyéb állásportálokon, akik a munkájukkal sok bajtól és kellemetlenségtől óvják meg a legyártott termék előállítóit és használóit egyaránt.

Mi kell ahhoz, hogy egy ilyen munkakört betölthessünk?

Mivel az operátori munkakör egy betanított munka, így nem szükséges hozzá szakirányú végzettség, a munkaadók ugyanis az első pár hónapot a betanításnak szentelik. Ugyanakkor a technika fejlődésével és a tapasztalat megszerzésével együtt a későbbiekben gyakran adódik lehetőség a szakmai előrelépésre.

Két dologra van szükség: egy kis lelkesedésre és tanulási vágyra. Ha ezek megvannak bennünk, akkor gyerekjáték lesz majd megtanulni a minőség-ellenőrzéshez szükséges szabványokat, a jogi előírásokat, a minősítési és mintavételi módszereket, a megfelelő okmányok kitöltését, illetve a jegyzőkönyv készítését.

Ha pedig emellett még némi precizitással is rendelkezünk, illetve bírjuk a hosszú és monoton munkavégzést, akkor abszolút sikeresek lehetünk ezen a területen.

Megalapozza a pénzügyi stabilitásunkat

Az utóbbi időben a cégek igazán versenyképes fizetést biztosítanak a minőségellenőrök számára, a bruttó havi átlagkereset 393 és 605 ezer forint között mozog, a bónuszokkal együtt.

Lényegében tehát annyit kereshetünk vele, mint egy diplomával rendelkező irodai dolgozó, csupán a munkakörülmények mások. Fizikailag ugyanis némileg megterhelőbb, a béren kívüli juttatásokkal azonban igyekeznek a nagyvállalatok kompenzálni ezeket a körülményeket.

Gyors fejlődési és előrelépési lehetőséget kínál

A gyártásban és a termelésben tevékenykedő munkaadók igazán megbecsülik a precíz és megbízható munkavégzést, tehát ha valakiben látják a potenciált, akkor szívesen fektetnek abba több energiát, hogy később akár csoportvezetői pozícióba is előléphessen.

Ráadásul annak köszönhetően, hogy a gyártási folyamatok folyamatosan fejlődnek, mindig adódik lehetőség az ismereteink kibővítésére.

Látható tehát, hogy mint minden munkának, ennek is megvannak a maga előnyei a kihívásokkal együtt. Nekünk kell eldönteni, hogy ezeket tudjuk-e még tolerálni, vagy már túl sok a számunkra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-__www.premiumbutor.hu_ - 2024 május - Cikk4

Teremtsd meg a könnyű nyári ebédekhez az ideális környezetet!

Úgy tűnik, menthetetlenül beköszöntött a nyár minden szépségével és ódiumával együtt. Természetesen most még nincs részünk rekkenő hőségben, amikor legszívesebben egész napra elbújnánk az árnyékos lakásunk hűvösében, de hamarosan ennek is itt lesz az ideje.

Troubled man suffering mental illness

A szorongás fajtái

Bár a szorongásban szenvedő emberek mindegyikére jellemző a túlzott feszültség és nyugtalanság érzése, a betegségnek olyan különböző típusai léteznek, amiket felsorolva, árnyaltabban láthatjuk, mi is a különbség az egyes altípusok és tüneteik között.

https-yolofood.hu - 2024 április - Cikk4

Életmódváltás lépésről lépésre

Az életmódváltás segítségével kiegyensúlyozott és egészséges életmódot lehet kialakítani, például kerülni kellene az esti filmnézés közben a nasikat, vagy csökkenteni a szénsavas üdítőitalok fogyasztását.

https-egeszsegpajzs.hu - 2024 április - Cikk4

A fűszeres csirkecomb pirulása zene füleinknek

Van az a pont, amikor egy tál zamatos étel gondolatától vagy a tűzhelyen piruló hússzeletek hangjától is rendkívül megéhezünk, és alig várjuk, hogy falatozni kezdjünk. Azonban nincs mindig idő minőségi fogásokat készíteni, hiába esne jól némi finomság.

https-__adlab.hu_ - 2024 április - Cikk4

Megéri a saját brandre hirdetni Google Ads-ben?

A PPC hirdetések hatékonyságát senki sem vitatja, sok vállalkozás él is vele különböző céljai eléréséhez, azonban annak megítélése már nem ennyire egyértelmű sem a szakmabeliek, sem a laikusok körében, hogy érdemes-e saját márkanévre hirdetni.

https-__webshop.tisztalevegot.hu_ - 2024 április - Cikk2

Amit a HEPA-szűrőről tudni kell

A HEPA-szűrők redőzött kialakítással rendelkeznek, amelynek köszönhetően minden olyan részecske fennakad rajtuk, amely minimum 0,3 mikrométeres nagyságú.

https-www.meseweb.hu - 2024 március - Cikk2

Mik a kislányok kedvenc mesekönyvei?

A kislányok nagyon szeretik, ha meséskönyvből olvasunk nekik, hiszen ilyenkor ők maguk képzelhetik el az egész történetet és alig várják, hogy napról napra egyre tovább haladjunk a történetben.

https-__mufushop.hu_ - 2024 március - Cikk2

Csodaszép kert télen-nyáron!

Egy szép, üde zöld gyeppel rendelkező kertbe mindig öröm kiülni vagy csak kitekinteni az ablakon és megszemlélni a kinti színkavalkádot.

patikamra.hu - 2024 március - LinkMarketing - 1

Miért érdemes kollagént fogyasztani?

Napjainkban egyre többször találkozhatunk kollagén tartalmú készítményekkel, sokan viszont csak a szépségre való pozitív hatásairól ismerik ezt az anyagot.

alkatreszekrobogohoz.hu - 2024 március - LinkMarketing - 2

A megfelelő helyzetjelző izzó kiválasztása és cseréje

A járművek láthatósága több okból is kifejezetten fontos a mindennapos közlekedés során. Természetesen már önmagában azért is, mert ha nem működnek a lámpák, akkor szinte garantáltan érkezni fog a csekk, és fizethetjük a büntetést.