Egy egyéni vállalkozás elindítása másodállásban izgalmas és kihívásokkal teli feladat. Sokan választják mégis ezt az utat jövedelemkiegészítés gyanánt. De hogyan vágjunk neki, ha korábban még nem próbáltunk szerencsét az üzleti életben?
Most mutatunk néhány fontos tudnivalót, amelyek segítenek eligazodni a vállalkozói lét útvesztőjében és lehetővé teszik saját üzletünk egyszerű elindítását a főállásunk mellett is.

Az első lépések jelentősége

Egy új vállalkozás megalapításához sok dologra lesz szükségünk, melyek közül az egyik a székhely. Manapság már cégalapítással egybekötött székhelyszolgáltatást is igényelhetünk, ami lehetővé teszi, hogy szakértői segítséggel tehessük le a legális működés alapjait.

Sokan nem tudják, de vállalkozást akkor is alapíthatunk, ha megtartanánk jelenlegi munkaviszonyunkat, vagy tanulói jogviszonyban állunk. Ez kiszámítható és biztonságos megoldást jelent saját ötleteink megvalósítására és kreativitásunk kibontakoztatására.

Milyen előnyökkel jár egy vállalkozás másodállásban?

A főállás mellett alapított vállalkozás sok előnnyel jár. Ezek közül a legfontosabb talán az anyagi biztonság lehetősége. Ha ugyanis ezt a megoldást választjuk, nem kell elhagynunk egy biztos munkahelyet és nincs szükség arra, hogy feladjuk a bevételi forrásainkat.

Bizonyos esetekben pedig a járulékok fizetése sem feltétlenül kötelező. Fontos azonban tudni, hogy az ilyen formában történő üzleti tevékenység végzéséhez minimum 36 órás munkaviszony, vagy nappali tagozatos közép- vagy felsőoktatásban történő tanulói jogviszony szükséges.

Mennyibe kerül egy vállalkozás elindítása?

Az egyéni vállalkozás indítása másodállásban teljesen ingyenes. Ügyvédi segítséget nem igénylő folyamat, melyet online felületen is egyszerűen elvégezhetünk, és a vállalkozói státusz fenntartása vagy megszüntetése sem drága.

Fontos azonban, hogy tiszta és határozott célokkal vágjunk neki a feladatnak és mielőtt megteremtenénk a legális működés feltételeit, tisztában legyünk azzal, hogy mi a vállalkozás célja, milyen tevékenységet szeretnénk végezni és ennek érdekében mire lesz szükség a működéshez. Ezek a dolgok ugyanis sok szempontból, többek között az adózás kérdésében is meghatározóak lehetnek. Nem olyan egyszerű, mint ahogyan a filmekben látni, körültekintőnek, jól tájékozottnak kell lennünk.

Hogyan válhat belőlünk vállalkozó?

Saját vállalkozásunk regisztrálására személyesen és online, az ügyfélkapun keresztül is lehetőség nyílik. Mindössze személyi igazolványra, lakcímkártyára, e-mail-címre és a szükséges képesítést igazoló papírokra lesz szükségünk. Következő lépésként pedig a székhelyünket kell meghatároznunk.

Amennyiben szeretnénk, hogy minden rendben legyen, abban az esetben a vállalkozás alapításával és vezetésével együtt járó feladatok egy részét – többek között a székhelyszolgáltatást és a könyvelést – érdemes profikra bízni, például a székhelyszolgáltatás terén országosan ismert Logosz Cégcsoportra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

mikrobiomdiagnosztika.hu - 2024 augusztus - LinkMarketing - 3

Mennyire ismered a saját mikrobiomod?

Már a középkorban sem volt idegen feltételezés, hogy a bélrendszerünkben élő mikroorganizmusok hatással vannak az egész szervezetünkre, az egészségünkre.

m18-hal-0-high-performance-led-area-light-3000-lm

Munkalámpák, fejlámpák, reflektorok a pontos munkához

Akkor döbbenünk rá, hogy mekkora szükségünk van a lámpákra a mindennapokban barkácsoláshoz, szereléshez, felújításhoz, amikor először akad el a munka amiatt, hogy a fényviszonyok nem megfelelőek, vagy az általános világítás nem elegendő.

logzi.com - 2024 augusztus - LinkMarketing - 2

Készletkezelés – a készletmozgások követése

A készletkezelés a vállalkozások egyik legkritikusabb, mégis gyakran háttérbe szorított eleme, akárcsak egy filmben, ahol a kulisszák mögött dolgozó stáb tagjai gondoskodnak arról, hogy minden jelenet zökkenőmentesen haladjon.

httpsplakatnyomda.hu - 2024 augusztus - Cikk4

Miért érdemes egyedi tapétát készíttetni?

A mai cikkünkben ismét egy igazán izgalmas témát dolgozunk fel. Megmutatjuk, miért érdemes neked is egyedi tapétát készíttetni, és ez a faldekoráció hogyan járulhat hozzá a belső tér különlegességéhez és funkcionalitásához.

https-ecomodul.hu - 2024 augusztus - Cikk 4

Te mire használnád a saját bejáratú mobilházadat?

Talán nincs is még egy olyan sokszínű ingatlantípus a piacon, mint a modern, exkluzív színvonalat képviselő konténerház, amelyet számos szerepben tudunk alkalmazni, attól függően, hogy éppen mire van igazán szükségünk.

httpswww.saseskos.hu - 2024 augusztus - Cikk4

Egy várva várt társasjáték

Társasjátékokkal játszani jó. Ha pedig van egy kedvencünk, az még jobb. A legjobb pedig az, ha a kedvenc társasjátékunknak folytatása is lesz.

httpszakanyszerszamhaz.hu - 2024 augusztus - Cikk6

A hőlégbefúvók felhasználási lehetőségei

Igen, jól látod: egyetlen szórakoztatási céllal készült filmnek sem adnak a cikkünkhöz hasonló címet – ez sokkal inkább egy dokumentumfilmhez passzol. Ha utóbbira gondolunk, sokszor a száraz, aláfestő zenék nélküli, tényközlő alkotások jutnak eszünkbe, pedig a hőlégfúvók felhasználása igenis izgalmas terület.

hydroking.hu - 2024 augusztus - LinkMarketing - 4

Kedvenc filmjeink megmutatják, hogy mi miatt aggódunk

Az apokaliptikus történetek iránti vonzalmunk rámutat arra, hogy mitől félünk a legjobban. Például már a koronavírus-járvány előtt is milliókat vonzottak a rejtélyes vírusokkal kapcsolatos filmek, mint amilyen a 2011-es Fertőzés.

premiumcardesign.hu - 2024 július - LinkMarketing - 2

A kipufogó hangzásának Beethovenje

Egy speciális kipufogórendszer által teljesítménynövekedés és nagyobb nyomaték érhető el. Ez hatással lesz a motor fordulatszám-tartományára is, így segítve az autó gyorsulását.