Sült kolbász mellé olasz bort!
Kedvelt gyorsétel a sült kolbász és a hot-dog. Megbolondíthatjuk őket pirított hagymával, különféle szószokkal, de akár zöldségekkel is. Azonban ha igazi ínyenc csemegére vágyunk, akkor nem hagyhatjuk ki a shiitake gombás vaddisznókolbászt sem. Ehhez pedig a Borsuttogó prémium kínálatában is elérhető 12E Mezzo Primitivo lesz a tökéletes választás.
Ez az intenzív organikus eredetű vörösbor 100%-ban Primitivo szőlőfajtából készül, önmagában is egy valódi kulináris kaland. Színében és illatában is a bogyós gyümölcsöket idézi, de minden egyes kortyban újabb és újabb ízeket ismerhetünk meg: így a ribiszke és a feketeszeder aromái mellett a kókuszt, a csokoládét és a vaníliát is. Karaktere ízvilágával és finom savszerkezetével tökéletes kiegészítője lehet a sült kolbásszal készült ételeknek.
Marhaburger és vörösbor
A hamburgerek koronázatlan királya az Angus marhaburger. Egy hihetetlenül változatosan megalkotható street food: a klasszikusan baconnel és cheddar szósszal elkészített változatát is sokan kedvelik, de ugyanolyan ízletes paradicsommal és majonézes káposztasalátával is.
A spanyol Casa de la Vega egy ideális választás mellé. A Tempranillo szőlőből készült vörösborban megjelenik a jellemző, piros bogyós gyümölcsök illat- és ízvilága, ez a fanyar gyümölcsösség pedig jól kiegészíti a marhahúsos hamburgert. A vacsoraasztalunkon elengedhetetlen lesz ez a tétel az Angus marhaburgerünk mellé egyenletes, kiegyensúlyozott ízeivel.
Egy remek magyar párosítás
A lángos a balatoni nyarak kihagyhatatlan eleme. Talán el sem tudjuk képzelni a strandolást egy finom sajtos-tejfölös lángos nélkül. Egyre több helyen gondolták újra ezt a retró kedvencet, és újabbnál újabb ízekkel gazdagítják. Így történt, hogy megszületett a sajtkrémes-paradicsomos változata is. Ennek pedig legkiválóbb párja csakis egy pohár Badacsonyi olaszrizling lehet.
Magyarország legnépszerűbb fehérbora a lángoson kívül remek kísérője egy könnyű előételnek vagy szárnyasból készült fogásnak is. Illatában a sárga húsú gyümölcsök az uralkodóak, míg ásványosságában a badacsonyi táj köszön vissza.
Gyros és a Negroamaro
Ha már street food, nem hiányozhat a listánkról a gyros sem, azon belül pedig az eredeti, görög bárányból készült gyros – amennyiben igazi ízélményt szeretnénk. A tzatziki öntet, a sok-sok zöldség és a sült krumpli mellé társul az utánozhatatlan gyros fűszerezésű hús… Vajon milyen bor lenne jó választás mellé? Persze, hogy a 12E Mezzo Negroamaro!
A Negroamaro szőlő jellegzetességeit magán hordozó bor bársonyos és karakteres aromájában a bogyós gyümölcsök és a szilva dominál. Nem is lehetne tökéletesebb párja a gyrosnak.
Reméljük, sikerült egy kis kedvcsinálóval szolgálnunk a következő street food-vacsora mellé!