Talán mindannyian emlékszünk olyan filmjelenetekre, ahol a szakácsok elegáns ruhákban flangálnak, néha kevernek egyet-egyet a készülő ételeken, odavetnek néhány mondatot az egyik segédnek, míg a másikat letromfolják, és úgy tűnik, ennyiben ki is merül a szakácsok munkaköre.
Nagyobban aligha tévedhetnénk, így azt tanácsoljuk, hogy semmiképpen se a filmek világában látottak határozzák meg a gondolatainkat, ha szakácskodásra kerül a sor. A következő link a segítségünkre lehet több mindenben is. Többek között abban, hogy a valóságnak megfelelően lássuk azt a munkakört, amit épp betölteni kívánunk.

Nem való mindenkinek!

A debrecenallas.hu vendéglátós állásait rejti a link, ezért ha úgy érezzük, hogy lenne bennünk elég erő és tudás ezen munkakör betöltéséhez, akkor mindenképpen érdemes végignézni a kínálatot.

Ugyanakkor jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy meglehetősen megerőltető és megterhelő munkakörről van szó, ami mind fizikálisan, mind mentálisan hatalmas terhet ró a pozíciót betöltő emberekre.

Legyen szó akár szakácsról, akár cukrászról vagy pincérről, rengeteg felé kell, hogy odafigyeljen, amellett pedig kitűnően kell szerveznie a feladatokat, sőt adott esetben másokat is irányítania kell, így csak az álljon be dolgozni, aki valóban képes ennyire összetett feladatoknak megfelelni.

Ha mégis úgy döntünk, megpróbáljuk…

Ha a fentebb említett oldalon felkelti az érdeklődésünket valamelyik pozíció, és megfelelünk az előírt követelményeknek, akkor néhány kattintással tudunk is jelentkezni anélkül, hogy túl sok cécót kellene csapni az önéletrajz megírásából.

Ha ugyanis regisztráljuk magunkat, és létrehozunk egy álláskeresői fiókot, akkor az adataink kitöltése után egy kattintással generálhatunk magunknak CV-t, egy másik kattintással pedig már jelentkezhetünk is az általunk szimpatikusnak talált vendéglátós állásra.

Sőt, mi több, ha nem találunk éppen olyat, ami elnyerné a tetszésünket, feliratkozhatunk az állásértesítőre is, amelynek köszönhetően garantáltan nem maradunk le álmaink munkájáról!

A zenehallgatás segít!

Szakácsként dolgozni igencsak stresszes meló, rengeteg felelősséggel jár – gondoljunk csak bele, hány ember ebédje, vacsorája múlik a szakácson, illetve az sem kis feladat, hogy minden ételt úgy kell tálalni, hogy egyetlen vendégnek se essen bántódása.

Nem csoda hát, ha a nap végére a szakácsok, pincérek vagy épp cukrászok extrán elfáradnak, és durván kimerülnek. Ilyenkor mindenképpen tanácsos, hogy valami olyat csináljanak, ami feltölti őket, ami kikapcsolja az agyat és elrepít másik világokba. Ilyen lehet többek között a zenehallgatás – persze munkaidőn kívül, de bármi kreatív tevékenység vagy pihentető testmozgás is szóba jöhet. Egy a lényeg: csináljunk valami merőben mást, és igyekezzünk átélni közben a flow élményt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsszegedallas.hu - 2024 szeptember - Cikk3

A kereskedelmi munka jellegzetességei

A kereskedelmi szektorban mindig van munka, hiszen gondoljunk csak bele, minden vállalatnak foglalkoznia kell valamilyen szinten ezzel a területtel. Sőt, tulajdonképpen ez a legfontosabb, enélkül nem tudja magát fenntartani.

https-szalaialkatreszek.hu - 2024 szeptember - Cikk4

Mire jó a bikakábel?

A bikakábel egyértelműen az egyik legfontosabb “túlélőeszköz” az autósok számára. Nem annyira praktikus és elegáns, mint a James Bond filmekben látható kütyük, de legalább olyan hatékony.

cegkivonatmost.hu - 2024 szeptember - LinkMarketing - 2

Hiteles cégkivonat igénylése a nap 24 órájában

Napjainkban az üzleti életben rendkívül fontos, hogy a céges dokumentumokat gyorsan és egyszerűen be tudjuk szerezni. Igaz ez a hiteles cégkivonatok esetében is, ugyanis ekkor is fontos a lehető leggyorsabb és legmegbízhatóbb megoldás.

mikrobiomdiagnosztika.hu - 2024 augusztus - LinkMarketing - 3

Mennyire ismered a saját mikrobiomod?

Már a középkorban sem volt idegen feltételezés, hogy a bélrendszerünkben élő mikroorganizmusok hatással vannak az egész szervezetünkre, az egészségünkre.

m18-hal-0-high-performance-led-area-light-3000-lm

Munkalámpák, fejlámpák, reflektorok a pontos munkához

Akkor döbbenünk rá, hogy mekkora szükségünk van a lámpákra a mindennapokban barkácsoláshoz, szereléshez, felújításhoz, amikor először akad el a munka amiatt, hogy a fényviszonyok nem megfelelőek, vagy az általános világítás nem elegendő.

logzi.com - 2024 augusztus - LinkMarketing - 2

Készletkezelés – a készletmozgások követése

A készletkezelés a vállalkozások egyik legkritikusabb, mégis gyakran háttérbe szorított eleme, akárcsak egy filmben, ahol a kulisszák mögött dolgozó stáb tagjai gondoskodnak arról, hogy minden jelenet zökkenőmentesen haladjon.