A bikakábel egyértelműen az egyik legfontosabb “túlélőeszköz” az autósok számára. Nem annyira praktikus és elegáns, mint a James Bond filmekben látható kütyük, de legalább olyan hatékony. A mozivásznon látható hősökkel ér fel néha a teljesítménye és a garantáltan kihúz minket a szorult helyzetből.

Közeleg a tél

Egy már-már klasszikus mondatot idézve kell felhívni a figyelmet arra, hogy beköszöntött a tél, amit azt jelenti, hogy egyre közelebb vannak a jeges, hideg reggelek. Szinte már mindenkivel előfordult az, hogy siet munkába, beül az autóba, elfordítja a kulcsot és nem történik semmi. A motor meg se mozdul, nincs semmilyen zümmögés, ami akár csak egy kisebb reményt adna az elindulásra.

Itt kerülnek képbe a Szalai Alkatrészek univerzális autó felszerelés kínálatában található bikakábelek, amelyekkel megelőzhetjük a pánikot, az azonnali kétségbeesést. 

Indítókábelnek is szokás nevezni, ami tulajdonképpen két hosszú drót és a feladata az, hogy egy működő autó akkumulátorából átadjon egy kis energiát a lemerült autónak. Ez egy gyors adrenalin-löket a járműnek, amivel azonnal életet lehelünk belé.

A két jól ismert szín, a piros és a fekete fog minket abban segíteni, hogy ne kössük össze rosszul véletlenül. Ugyanis, ha hibásan történik a csatlakoztatás, azzal éppen az ellenkező hatást fogjuk elérni. Egy bikakábelt érdemes mindig tartani az autóban. Ha jelenleg nincs a csomagtartóban, jobb, ha minél hamarabb beszerzünk egyet.

Az akkumulátorok általában mindig a legrosszabb helyzetben merülnek le. A legnagyobb esőben, hóban vagy egy fontos találkozó napján. Két megoldás van: megvárjuk, míg valaki megáll segíteni, vagy elővesszük a bikakábelt és magabiztosan megoldjuk a problémát saját kezűleg. Utóbbi sokkal biztosabb és kevesebb fennakadással jár.

A bikakábel mellett más kiegészítők is vannak, amelyek segítségünkre lehetnek szorult helyzetben. Különféle töltők, adapterek és mini indítóakkumulátorok tartoznak ide, amelyek ugyanazt a célt szolgálják.

Évente több ezer esetben segítenek az indítókábelek

Sokan felesleges tartozéknak gondolják a bikakábelt, pedig éves több ezer olyan eset van, amikor az autók nem indulnak be akkumulátorhiba miatt. Az eszköz a legtöbb helyzetben biztos megoldást jelent, amivel elkerülhetjük a kellemetlenségeket. Még a napirendünket is képes megmenteni.

A megfelelő kábel kiválasztása során figyelni kell a minőségre. A vékonyabb változatok nem biztos, hogy elegendő áramot biztosítani, de a túl rövidek sem praktikusak, ha az autókat távolabb kell összekötni.

Készüljünk fel a szélsőséges időjárásra

Napjainkban egyik pillanatról a másikra meg tud változni az időjárás. Ezért is ajánlott minél több hasznos kiegészítőt bekészíteni, hogy kihívás esetén azonnal tudjunk intézkedni. Érdemes olyan bikakábelt választani, ami szélsőséges körülmények között is megfelelően működik, bírja a hideget és a meleget egyaránt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

httpsszegedallas.hu - 2024 szeptember - Cikk3

A kereskedelmi munka jellegzetességei

A kereskedelmi szektorban mindig van munka, hiszen gondoljunk csak bele, minden vállalatnak foglalkoznia kell valamilyen szinten ezzel a területtel. Sőt, tulajdonképpen ez a legfontosabb, enélkül nem tudja magát fenntartani.

https-debrecenallas.hu - 2024 szeptember - Cikk8

A szakácsok élete nem csak játék és mese!

Talán mindannyian emlékszünk olyan filmjelenetekre, ahol a szakácsok elegáns ruhákban flangálnak, néha kevernek egyet-egyet a készülő ételeken, odavetnek néhány mondatot az egyik segédnek, míg a másikat letromfolják, és úgy tűnik, ennyiben ki is merül a szakácsok munkaköre.

cegkivonatmost.hu - 2024 szeptember - LinkMarketing - 2

Hiteles cégkivonat igénylése a nap 24 órájában

Napjainkban az üzleti életben rendkívül fontos, hogy a céges dokumentumokat gyorsan és egyszerűen be tudjuk szerezni. Igaz ez a hiteles cégkivonatok esetében is, ugyanis ekkor is fontos a lehető leggyorsabb és legmegbízhatóbb megoldás.

mikrobiomdiagnosztika.hu - 2024 augusztus - LinkMarketing - 3

Mennyire ismered a saját mikrobiomod?

Már a középkorban sem volt idegen feltételezés, hogy a bélrendszerünkben élő mikroorganizmusok hatással vannak az egész szervezetünkre, az egészségünkre.

m18-hal-0-high-performance-led-area-light-3000-lm

Munkalámpák, fejlámpák, reflektorok a pontos munkához

Akkor döbbenünk rá, hogy mekkora szükségünk van a lámpákra a mindennapokban barkácsoláshoz, szereléshez, felújításhoz, amikor először akad el a munka amiatt, hogy a fényviszonyok nem megfelelőek, vagy az általános világítás nem elegendő.

logzi.com - 2024 augusztus - LinkMarketing - 2

Készletkezelés – a készletmozgások követése

A készletkezelés a vállalkozások egyik legkritikusabb, mégis gyakran háttérbe szorított eleme, akárcsak egy filmben, ahol a kulisszák mögött dolgozó stáb tagjai gondoskodnak arról, hogy minden jelenet zökkenőmentesen haladjon.