A kereskedelmi szektorban mindig van munka, hiszen gondoljunk csak bele, minden vállalatnak foglalkoznia kell valamilyen szinten ezzel a területtel. Sőt, tulajdonképpen ez a legfontosabb, enélkül nem tudja magát fenntartani. Ahogy a filmekben és a sorozatokban megszokhattuk, mindig van munka, sokszor kora reggel, késő este is. Bár az amerikai mozikban vannak éjjel is nyitva tartó üzletek, itthon ma már nem nagyon szokás ezt meglépni. Az viszont biztos, hogy az értékesítői, kereskedelmi munka rengeteg rátermettséget igényel.

Mire kell figyelni egy interjún?

A gazdasági élet motorját a kereskedelem, a marketing, valamint az értékesítés adja. Sokan ebben próbálják megtalálni az álommunkájukat, mert tudják, hogy mindig van benne pénz és mindig lesz munkájuk. Bolti eladó állások Szeged területén is elérhetőek, bőven akad lehetőség arra, hogy ezen a területen helyezkedjünk el. A szegedallas.hu álláskereső portálon rendszeresen töltenek fel új lehetőségeket, így érdemes hetente többször ránézni, ha itt keresünk munkát.

Amikor valamilyen kereskedelmi pozícióra szeretnénk jelentkezni, akkor tudnunk kell, hogy sokat jelent, milyen a megjelenésünk, a fellépésünk az interjú során. Egy vezető személyiséggel megáldott személyre mindig nagy szükség van, de fontos, hogy időben érkezzen, mindig precíz és alapos legyen. A legfontosabb mégis az, hogy agilis személyt keresnek, olyan kereskedőre van szükség, aki könnyen kiváltja az emberek szimpátiáját. Aki tud nyitott, határozott és barátságos lenni, annak nyert ügye van.

Hogyan lehet a miénk a választott pozíció?

A legfontosabb az őszinteség. A kérdésekre lehetőleg mindig röviden és tömören válaszoljunk, ne meséljük el a fél életünket az interjúztatónak. Tisztázzuk le, hogy mik a mi elvárásaink, emeljük ki a pozitív tulajdonságainkat és említsük meg a tapasztalatainkat. A gyengeségeinkről is muszáj szót ejteni, úgyis fény derül rájuk.

A megbízhatóság látszata mindig hatalmas előny, hiszen minden vállalat szívesen vesz fel ilyen embereket. Legyünk lelkesek, kérdezzünk, nyitottsággal álljunk hozzá az új munkához. A rugalmasság szintén pozitívum, hiszen a kereskedelem világa rendkívül gyors, pörgős, nem mindegy, hogy bírjuk-e a napi strapát vagy sem.

Miért éri meg ilyen munkát választani?

Mert mindig van mit csinálni. Sosem unalmas, sosem lassú, sokat tanulhatunk és fejlődhetünk, van lehetőség a feljebb lépésre. A karrierünk tehát nem áll meg azzal, hogy a pénztár mögött ülünk. Számos esetben biztosítanak számunkra továbbképzést, nem kell egy helyen leragadni.

További érv a kereskedelem mellett, hogy ezen a területen könnyen és gyorsan kerülhetünk kapcsolatba emberekkel. Sok olyan személlyel találkozhatunk a jövőben, akik segítségünkre lehetnek az egyes helyzetekben. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a fizetés biztos, a bérezés a legtöbb esetben jó, de ez attól is függ, hogy milyen pozícióban vagyunk. Persze egy bolti eladó sosem keres majd úgy, mint egy menedzser, de van lehetősége eljutni oda.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

https-szalaialkatreszek.hu - 2024 szeptember - Cikk4

Mire jó a bikakábel?

A bikakábel egyértelműen az egyik legfontosabb “túlélőeszköz” az autósok számára. Nem annyira praktikus és elegáns, mint a James Bond filmekben látható kütyük, de legalább olyan hatékony.

https-debrecenallas.hu - 2024 szeptember - Cikk8

A szakácsok élete nem csak játék és mese!

Talán mindannyian emlékszünk olyan filmjelenetekre, ahol a szakácsok elegáns ruhákban flangálnak, néha kevernek egyet-egyet a készülő ételeken, odavetnek néhány mondatot az egyik segédnek, míg a másikat letromfolják, és úgy tűnik, ennyiben ki is merül a szakácsok munkaköre.

cegkivonatmost.hu - 2024 szeptember - LinkMarketing - 2

Hiteles cégkivonat igénylése a nap 24 órájában

Napjainkban az üzleti életben rendkívül fontos, hogy a céges dokumentumokat gyorsan és egyszerűen be tudjuk szerezni. Igaz ez a hiteles cégkivonatok esetében is, ugyanis ekkor is fontos a lehető leggyorsabb és legmegbízhatóbb megoldás.

mikrobiomdiagnosztika.hu - 2024 augusztus - LinkMarketing - 3

Mennyire ismered a saját mikrobiomod?

Már a középkorban sem volt idegen feltételezés, hogy a bélrendszerünkben élő mikroorganizmusok hatással vannak az egész szervezetünkre, az egészségünkre.

m18-hal-0-high-performance-led-area-light-3000-lm

Munkalámpák, fejlámpák, reflektorok a pontos munkához

Akkor döbbenünk rá, hogy mekkora szükségünk van a lámpákra a mindennapokban barkácsoláshoz, szereléshez, felújításhoz, amikor először akad el a munka amiatt, hogy a fényviszonyok nem megfelelőek, vagy az általános világítás nem elegendő.

logzi.com - 2024 augusztus - LinkMarketing - 2

Készletkezelés – a készletmozgások követése

A készletkezelés a vállalkozások egyik legkritikusabb, mégis gyakran háttérbe szorított eleme, akárcsak egy filmben, ahol a kulisszák mögött dolgozó stáb tagjai gondoskodnak arról, hogy minden jelenet zökkenőmentesen haladjon.