A nyári zenei fesztiválok idején legalább a fellépőket szinte minden esetben védik a szervezők a nap tűző sugaraitól. Ahol lehetőség van rá, a látogatókat is. Ilyenkor könnyen eszünkbe juthat, hogy otthon is jól jönne némi árnyékolás a teraszon vagy a kertben. Mielőtt azonban rohannánk ponyvát vásárolni, vegyünk sorra néhány praktikus tippet!

Miből készülhet az árnyékoló ponyva?

Többféle lehetőség is rendelkezésre áll, ha árnyékoló ponyvát szeretnénk készíttetni. Lehet az anyaga vászon vagy a hagyományos, lakkozott PVC. Ez utóbbinál fontos, hogy odafigyeljünk az anyagvastagságra. Az Inter Ponyva, minden ami ponyva szakemberei felhívják rá a figyelmet, hogy a 620 g/m2-nél vékonyabb anyagú ponyva könnyen szakadhat. Ők legalább ezzel a vastagsággal dolgoznak, de nem ritka náluk a 670 g/m2 sem.

A vékonyabb ponyva 350 g/m2 szokott lenni. Ha ragaszkodnánk ehhez a vastagsághoz, akkor ezt meg kellene erősíteni több ponton is, különös tekintettel a felfogatásokra és illesztésekre. Ami azonban olyan többletköltséggel járna, melyből már kényelmesen elkészíthető a vastagabb, 620 g/m2 anyagú ponyva is.

Az erősebb anyagú modellek jobb választásnak bizonyulnak hosszú távon, így lehetőség szerint döntsünk mellettük!

Árnyékoló vászonból

A PVC ponyvák ideális esetben UV-állók is, azonban ez nem mondható el a vászonból készült változatokra. Ha a vászonra tesszük a voksunkat, jó ha tisztában vagyunk vele, hogy kevésbé áll ellen az időjárás viszontagságainak. Az erős napfényen kívül a szél, a csapadék és a hőmérséklet is lerövidíti élettartamát.

Előnyösebb lehet, ha rögtön PVC ponyvában gondolkodunk, ami hosszú távú megoldást kínál az árnyékolás kérdésére.

Milyen típusú árnyékoló ponyvák léteznek?

Teraszunkhoz készíttethetünk ponyvából is árnyékolót, ami segít nekünk abban, hogy a szabad levegőn, de mégis a káros napsugaraktól védve pihenjünk. Így szinte egy kültéri lakóhelyiséggé is válhat, amelyet otthonosan berendezhetünk. Nemcsak a reggeli kávé kortyolgatására lesz így alkalmas, hanem akár családi összejövetelekre is. De kialakíthatunk itt egy filmnéző sarkot is, ahová bekuckózhat a család apraja-nagyja.

Csupán egy napvitorlára van szükségünk? Szerencsére egyedi méretű, kifeszíthető árnyékoló gyártatására is van lehetőségünk. Konzultáljunk szakemberrel, aki minden kérdésünkre hasznos válasszal fog tudni szolgálni!

Kertünk egy részét is árnyékolhatjuk ponyva segítségével. Ebben az esetben akár fák törzséhez vagy ágához is rögzíthetjük egy erős rögzítőkötéllel.

A főként déli tájolású erkélyek árnyékolása nagy feladat lehet a forró nyarakon, hiszen a megfelelő nap elleni védelem később az egész lakás klímáját befolyásolhatja. Segítségükkel a legmelegebb napokon is használhatjuk az teraszt.

Láthatjuk, hogy a ponyvával történő árnyékolásnak számos felhasználási területe lehet, csupán rajtunk múlik, hogyan élünk a lehetőségekkel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

ID-2242

Miért fájnak reggel jobban az ízületeink?

Az ízületi fájdalom már önmagában rendkívül kellemetlen, nem még reggel, amikor az éjszakai pihenés után felkelünk, és sokkal intenzívebben sajog a panaszos területen testünk.

httpsszegedallas.hu - 2024 szeptember - Cikk3

A kereskedelmi munka jellegzetességei

A kereskedelmi szektorban mindig van munka, hiszen gondoljunk csak bele, minden vállalatnak foglalkoznia kell valamilyen szinten ezzel a területtel. Sőt, tulajdonképpen ez a legfontosabb, enélkül nem tudja magát fenntartani.

https-szalaialkatreszek.hu - 2024 szeptember - Cikk4

Mire jó a bikakábel?

A bikakábel egyértelműen az egyik legfontosabb “túlélőeszköz” az autósok számára. Nem annyira praktikus és elegáns, mint a James Bond filmekben látható kütyük, de legalább olyan hatékony.

https-debrecenallas.hu - 2024 szeptember - Cikk8

A szakácsok élete nem csak játék és mese!

Talán mindannyian emlékszünk olyan filmjelenetekre, ahol a szakácsok elegáns ruhákban flangálnak, néha kevernek egyet-egyet a készülő ételeken, odavetnek néhány mondatot az egyik segédnek, míg a másikat letromfolják, és úgy tűnik, ennyiben ki is merül a szakácsok munkaköre.

cegkivonatmost.hu - 2024 szeptember - LinkMarketing - 2

Hiteles cégkivonat igénylése a nap 24 órájában

Napjainkban az üzleti életben rendkívül fontos, hogy a céges dokumentumokat gyorsan és egyszerűen be tudjuk szerezni. Igaz ez a hiteles cégkivonatok esetében is, ugyanis ekkor is fontos a lehető leggyorsabb és legmegbízhatóbb megoldás.

mikrobiomdiagnosztika.hu - 2024 augusztus - LinkMarketing - 3

Mennyire ismered a saját mikrobiomod?

Már a középkorban sem volt idegen feltételezés, hogy a bélrendszerünkben élő mikroorganizmusok hatással vannak az egész szervezetünkre, az egészségünkre.

m18-hal-0-high-performance-led-area-light-3000-lm

Munkalámpák, fejlámpák, reflektorok a pontos munkához

Akkor döbbenünk rá, hogy mekkora szükségünk van a lámpákra a mindennapokban barkácsoláshoz, szereléshez, felújításhoz, amikor először akad el a munka amiatt, hogy a fényviszonyok nem megfelelőek, vagy az általános világítás nem elegendő.

logzi.com - 2024 augusztus - LinkMarketing - 2

Készletkezelés – a készletmozgások követése

A készletkezelés a vállalkozások egyik legkritikusabb, mégis gyakran háttérbe szorított eleme, akárcsak egy filmben, ahol a kulisszák mögött dolgozó stáb tagjai gondoskodnak arról, hogy minden jelenet zökkenőmentesen haladjon.