Hallgatom A '90-es évek kultikus punkzenekara, a C.A.F.B. új EP-vel...

A ’90-es évek kultikus punkzenekara, a C.A.F.B. új EP-vel jelentkezik

Promóció

Szakácsi Greg és az “Intellectual PunkRock”-ként fémjelzett C.A.F.B. tizenhárom évvel ezelőtt készített utoljára közös lemezt, hamarosan viszont egy EP-vel és egy stúdióalbummal is előrukkolnak.

Promóció

A korongok amerikai kiadásban jelennek meg, rajtuk a vadonatúj C.A.F.B.-dalok mellett a Bikini és Nagy Feró slágerének punk feldolgozásával.

A C.A.F.B. együttest a ’90-es évek elején, az akkor még Magyarországon élő Szakácsi Gábor alapította. A banda a legendás Zanza-albumuk után lett igazán sikeres. A balhés gyerekként számon tartott zenész ’99-ben költözött Seattle-be, ahol 5 évvel később elindította a Sledgeback-et. Új zenekarával Szakácsi olyan együttesek névsorához csatlakozott, mint a The Offspring, Flogging Molly, Casualties, MxPx. Tömegek előtt játszott a 2005-ös Vans Warped Touron, 2015-ben pedig a Tankcsapda USA-turnéjának állomásain is fellépett.

Greg utoljára 2004-ben készített albumot a C.A.F.B.-vel, ezt követően évekig szinte csak amerikai zenekarára koncentrált. Idén azonban ismét összeáll a kultikus punkbanda és januárban egy középlemezzel, nyár elején pedig egy stúdióalbummal is előrukkolnak.

Miután Szakácsi Seattle-ben, a zenekar tagjai pedig Magyarországon élnek, a két kiadvány dalai „távmunkában” készülnek. A zenészek már nagyon régóta ismerik egymást, ezért így is a megszokott tempóban halad a munkafolyamat. A januárban érkező EP megjelenése után Szakácsi Budapestre látogat és március 11-én a Dürer kertben színpadra áll a C.A.F.B.-vel.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3