Kérvényt adott be a nyugdíjas férfi, de egyelőre nem kapott választ. Továbbra is halott hivatalosan.

Nem érkezett meg a nyugdíja sem

„Bementem, és azt mondták, hogy zárolták a bankszámlámat, és hogy halottnak vagyok nyilvánítva” – mondta az RTL Híradónak a győri Kovács Lajos, aki a biztosítását akarta egy bankfiókban intézni, amikor szembesítették vele, hogy hivatalosan nem él, írta meg a Telex.

A nyugdíja sem érkezett meg néhány napja, kereste a kormányhivatalt is, de nem kapott választ.

A nyugdíjfolyósító felé továbbították az ügyet

Öt éve tüdőrák miatt a fél tüdejét ki kellett venni, néhány hónapja agyvérzést kapott, ami miatt több hét rehabilitációra szorult, de nem tudja, hogy ezeknek köze lehet-e ahhoz, hogy halottá nyilvánították. Beadott egy kérvényt, hogy változtassák meg az állapotát, de erre még nem kapott választ.
A férfi rokkantnyugdíjból él, de ez a mostani helyzet nagyon megviseli anyagilag, csak a barátaitól kapott kölcsönökből tud élni, gyógyszerekre sincs pénze.

Az RTL Klub kereste a kormányhivatalt és a férfit kezelő kórházat is, hogy miért nyilváníthatták halottá a férfit, de csak annyi választ kaptak a kormányhivataltól, hogy az ügyet továbbították a nyugdíjfolyósító felé.

Nemrég beszámoltunk arról a nőről is, akit 2017-ben nyilvánították halottnak, és azóta is próbálja elérni, hogy újra élőnek számítson a hatóságok szemében.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

covid koronavirus oltasellenes szulok magyar haziorvosok per birosag

Mi történik? Oltásellenes szülők tömege perel magyar háziorvosokat

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) elárulta, hogy az utóbbi pár évben Magyarországon is megjelentek olyan csoportok, amelyek – az érzelmekre hatva – a pánikkeltés és a bizalmatlanság irányába igyekeznek eltolni a védőoltásokról szóló híreket, kommunikációt.