A barátnője háta mögött más nő után forduló férfi mémje Chaplintől ered

Egy ideje nagyon pörög az interneten az a kép, amelyen egy, a barátnője kezét fogó srác eléggé pofátlan módon egy másik csaj után fordul. Kedvese persze joggal vág felháborodott arckifejezést. A kép eredete a mozi hőskorába repít vissza, Chaplin kezdte.

A Know Your Meme szerint a kép forrása egy stockfotó, amit Antonion Guillem készített. A “Disloyal man with his girlfriend looking at another girl” (Csalfa férfi barátnőjével egy másik lányt bámul) név alatt lett feltöltve egy stockfotó adatbázisba.

Damngina
A Barátnője Háta Mögött Más Nőt Bámuló Fiú / Fotó: Know Your Meme

Ha a párunk a jelenlétünkben feltűnően megbámul egy másik férfit vagy nőt (hiszen ez simán fordítva is előfordulhat), az mindenkinek rosszul esik. Mindenesetre ez a kevéssé helyeselhető mozdulat beindította a mémgyárosok fantáziáját.

A legkülönfélébb további mémek születtek a témában. Az utolsó webzine-unk Facebook-oldalára is felkerült.

Valószínűleg kevesen tudják, hogy az eredeti rosszfiú a Gizmodo magazin szerint Charlie Chaplin volt majdnem egy évszázaddal ezelőtt.

101984342 02Fbb87C B178 48Fd Be74 147919E80E94
Chaplin Kezdte… / Fotó: News Atw

A jelenet Chaplin Pay Day című 1922-es filmjében látható. A főszereplőt elhagyta a szerencséje, és nem tud pénzt haza vinni.

A szóban forgó jelenetben a felesége elkezdi követni a férfit, hogy lássa, hová megy el a pénz.

Chaplin pedig, nem tudván, hogy a neje is ott van, teljes nyugalommal legelteti a szemét egy másik nőn.

Charlie Chaplin – Pay Day (clip)

A clip from Pay Day (1922) © Roy Export SAS * Listen to Full Soundtrack on Youtube: http://bit.ly/SoundtrackPayDay * Download Charlie Chaplin’s “Pay Day” s…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból