A Bohém rapszódia újabb bevételi rekordot döntött

A Bohém rapszódia diadalútja még nem ért véget. A Fox és a New Regency Queen együttesről szóló musicalje hivatalosan is átlépte világszinten a 900 millió dolláros jegybevételt.

Ezzel a rekordösszeggel minden idők legmagasabb bevételt produkáló életrajzi zenés filmjének címét birtokolja – tudatta a Variety.

rami malek bohém rapszódia bevételi rekord
Rami Malek, mint Freddie Mercury / Fotó: Men’s Health

Az Oscar-díj nyertes film nemzetközi szinten 685 millió dolláros bevételt ért el, ehhez hozzáadódik a 216 millió dolláros amerikai bevétele.

Ez az összeg még tovább növekedhet, hiszen a filmet műsoron tartják a kínai és a japán mozik. Amerikán kívül a legnagyobb sikert Japánban könyvelhette el a Bohém rapszódia, ahol 114 millió dollárt zsebelhetett be.

Dél-Korea és az Egyesült Királyság sem marad le sokkal a 70 milliót meghaladó bevételeikkel.

Kiosztották a Golden Globe-díjakat – tarolt a Bohém rapszódia

A brit-amerikai koprodukcióban készült Bohém rapszódia című életrajzi dráma nyerte el a Golden Globe-díjat a drámai mozi filmek versenyében, a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók Rami Maleknek, a film főszereplőjének ítélték oda a legjobb drámai színésznek járó díjat.

A Bohém rapszódia nem csak a moziba járók körében volt hatalmas siker.

A filmet az Akadémia is szerette és négy Oscar-díjjal jutalmazta, köztük az ikonikus együttes frontemberét Freddie Mercury-t alakító Rami Malek színészi játékát.

A film továbbá elnyerte a legjobb dráma, Rami Malek pedig a legjobb színész kategóriában a Golden Globe-díjat.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Bohém rapszódia a Fox olyan nagy sikerű filmjei közé sorakozott fel, mint az Avatar, a Titanic, és a Star Wars: Episode I.  Így a Queen-film a stúdió negyedik legnagyobb sikerévé vált.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból