Hirdetés
Kezdőlap Hallgatom A BTS megindító beszédet mondott az ENSZ-ben

A BTS megindító beszédet mondott az ENSZ-ben

A BTS dél-koreai zenekar is tiszteletét tette az ENSZ-ben. Megindító beszédében a frontember  a világ vezetői előtt beszélt az önelfogadás és az önszeretet fontosságáról és ezt üzente a világ fiatalságának.

Hirdetés

A BTS egyszer már történelmet írt azzal, hogy videoklipjük 24 óra leforgása alatt rekordszámú megtekintést produkált. Most azzal kerülhetnek be a történelemkönyvekbe, hogy ők az első koreai pop-banda, akik felszólaltak az ENSZ közgyűlésén.

Hétfőn a BTS frontembere, Kim Nam-Joon, ismertebb nevén RM, beszédet mondott az UNICEF-fel együttműködésben megrendezett Generation Unlimited nyitó ünnepségén. Erre az ENSZ közgyűlés 73. üléssorozatának keretében került sor New Yorkban.

Tavaly novemberben a BTS “Love Myself” címmel kampányt indított az UNICEF-fel karöltve.

A kezdeményezés azon a gondolaton alapul, hogy “az igazi szeretet saját magunk szeretetével kezdődik”, ahogy ezt RM a beszédében meg is fogalmazta. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet “a gyermekekkel és a tinédzserekkel szembeni erőszakra szerte a világon. Azt a reményt fejezi ki, hogy a zene által a világ jobb hellyé tehető”.

RM beszédet mond az ENSZ közgyűlésén / Fotó: Dazeddigital

A közgyűlésen való részvételük nagy jelentőséggel bír, mert az idei ülésszak fontos napirendi pontja “a párbeszéd erősítése a fiatalokkal a konfliktus megelőzésben és béketeremtésben való részvételükről”. Ez olvasható az ENSZ honlapján.

Beszédében RM kitért arra, hogy ő személyesen hogyan küzdött meg a kortársai részéről tapasztalható nyomással, és hogyan találta meg saját hangját a zene révén. Az önszeretet fontosságát hangsúlyozta az elkövetett hibák ellenére, és hogy mindenki vállalja saját magát. 

The full speech that RM of BTS gave at the United Nations

To help launch the United Nations’ Generation Unlimited, an education and employment program for young people, K-pop super group BTS gave a speech about empowerment and love. Read more: https://wapo.st/2NCrk9k. Subscribe to The Washington Post on YouTube: http://bit.ly/2qiJ4dy Follow us: Twitter: https://twitter.com/washingtonpost Instagram: https://www.instagram.com/washingtonpost/ Facebook: https://www.facebook.com/washingtonpost/

Hirdetés