New York-i sikere után a BTS féktelen stadionturnéra indul

A BTS koreai zenekar szombati New York-i koncertje hatalmas siker volt. A banda ezzel végleg a nyugati pop fő sodorvonalába pozicionálta magát. Amerika után pedig a fiúk Európát veszik célba stadion turnéjukkal.

“Mondani akarok valamit. Kérlek, használjátok a BTS-t arra, hogy szeretitek önmagatokat” – mondta Kim Namjoon, művésznevén RM szombaton a telt házas New York-i koncerten 40 ezer ember előtt.

A közönség pedig rögtön tudta, mire gondol. Hatalmas ujjongásban törtek ki a rajongók a queens-i Citi Fieldben. Ez volt a telt házas Love Yourself turné észak-amerikai lábának záró show-ja.

Bts Add Date At Nycs Citi Field Become First Ever K Pop Act To Play U S Stadium
A Bts Koncerten / Fotó: Esmond Station Community Radio

A 7 tagú együttes tagjai RM rapper, produceren kívül Kim Tae-hyung (“V”),  Kim Seokjin (“Jin”), Jeon Jung-kook (“Jungkook”), Park Jimin (“Jimin”) vokalisták, valamint Min Yoongi (“Suga”) és Jung Hoseok (“J-Hope”), rapperek/producerek. A banda Dél-Korea fővárosából, Szöulból származik.

Jelenleg két első helyezett Billboard-albummal és négy TOP 100-as számmal ők a távol-keleti ország legsikeresebb zenei exportcikke.

A BTS zenéje többnyire koreaiul szólal meg, ami komoly nyelvi akadályt jelent Amerikában az angol nyelvű média számlejátszási hajlandósága miatt. A közönséget azonban ez nem zavarta, minden egyes szót ismertek, a Dazeddigital tudósítója szerint.

A koreai fiúk észak-amerikai koncertjeik után Európát és további helyszíneket vesznek célba. Kedden és szerdán a londoni O2 Arenában adtak telt házas koncertet. 

Ahogy korábban megírtuk, a BTS még az ENSZ Közgyűlésen is felszólalt.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból