A Cambridge Analytica végleg lehúzza rolót

Contextus

Contextus

A Facebook-adatokkal kapcsolatos botrány “hőse”, a Cambridge Analytica összes irodáját bezárja. Ez érinti mind az USA-ban, mind a Londonban működő egységeit.

A cég sorsa akkor pecsételődött meg, amikor felmerült a gyanú, hogy Facebook-adatokkal visszaélve manipulálták a választásokat. A Cambridge Analytica sajtóközleményében hangsúlyozza, hogy meggyőződésük szerint a dolgozóik etikusan és jogszerűen jártak el.

A sorozatos médiahech-nek köszönhetően azonban az ügyfelek és a beszállítók elpártoltak a társaságtól. Ez pedig ellehetetlenítette a további gazdasági tevékenységet, így a bezárás mellett döntöttek.

A tegnapi döntés értelmében az alkalmazottaknak azonnali hatállyal le kellett adniuk belépőkártyáikat.

/ Fotó: REUTERS

Egyes források szerint a dolgozók kétségbeesve értesültek a hírről, és egy, a hangulatukhoz illő Spotify play-listtel búcsúztak. Összeállításukban szerepelt a High and Dry a Radioheadtől, stílszerűen a The End, a The Doors-tól és a Help! a The Beatles-től.

Kezdőlap > Uncategorized > A Cambridge Analytica végleg lehúzza rolót
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

Megfélemlítés az interneten

Nincsen semmi baj. Igaz, az AKPH feloszlott, eltelt egy évtized új anyag nélkül, de Süveg ’Saiid’ Márk a háttérben már régóta készült az album formátumú feltámadásra.

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból