Az eredetileg májusra tervezett Cannes-i Filmfesztivál a koronavírus következtében halasztásra került, a rendezvény kimenetele, időpontja azonban bizonytalan. 

Lehetséges együttműködés

A koronavírus következtében a kulturális élet is leállásokra kényszerül. Forgatások, filmpremierek, koncertek és fesztiválok maradnak el, de a Cannes-i Filmfesztivál is bedobta a törülközőt, ami eredetileg május 12-23. között került volna megrendezésre. 

Cannesi Filmfesztival Halasztas Korona
A Cannes-I Filmfesztivál Is Halasztásra Kerül A Koronavírus Miatt / Fotó: Cannes-I Filmfesztivál

Thierry Fremaux, a rendezvény szervezője a Variety-nek elmondta, hogy őszre tervezik az új eseményt. Ekkora bizonyára már lehetőség nyílik a színházaknak és más szórakoztató intézményeknek, hogy újra látogatókat fogadjanak. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A mozik és az egész szórakoztatóipar meg van rettenve. Kénytelenek leszünk mindent újjáépíteni, ezzel is bizonyítva ennek fontosságát energiával, egységgel, valamint szolidaritással[/perfectpullquote]

– mondja Fremaux. A szervező azt is elárulta, hogy a Velencei Filmfesztivál művészeti igazgatójával, Alberto Barbera-val is megbeszélések folynak, hogy esetleg valamit a két rendezvény együtt alkosson.

A bizonytalanság nagy úr

A Variety-nek adott interjújában Fremaux kifejtette, hogy a Cannes-i Filmfesztivál megújult formában lesz majd ismét látogatható, a virtuális rendezvény lehetőségét azonban elvetették. Ahogy azt is, hogy esetleg rövidebb ideig tart majd. Ugyan arra nincs semmi esély, hogy még a nyáron bepótolható legyen az esemény, de ha a Filmfesztivál valamikor megrendezésre kerül, az teljes hosszában lesz majd élvezhető. És ha valóban adatik erre alkalom, az jelzi majd, hogy az élet győzött a világjárvány felett. 

Ezen a filmek premierjei csúsznak a koronavírus miatt

A nagy filmstúdiók a koronavírus-járvány és a mozi bezárások miatt kénytelenek új időpontokat találni a már kitűzött premierdátumok helyett, írja a . Kína még januárban döntött úgy, hogy bezárja a mozikat és vidámparkokat, hogy megfékezzék a járvány terjedését. A távol-keleti ország azóta már fokozatosan újranyitja a filmszínházakat, de a világ más tájain még folyamatban vannak a bezárások.

Ugyan a hírek szerint Franciaországban május 11-én ér véget a karantén, de valószínűleg Európában legkorábban július közepe környékén kerülhet erre sor. Ha azonban a nyár folyamán a koronavírus továbbra is fenyegeti az országokat, a hivatalos intézmények nem is fogják engedélyezni, hogy hasonló események legyenek látogathatók. Mindenesetre a szervezők figyelik más filmfesztiválok lépéseit és a problémával kapcsolatos döntéseiket is. 

És természetesen a szervezők a moziktól is függenek, amik jelenleg működésük mélypontján küzdenek a vírus ellen. Ezeket az intézményeket segítenünk és támogatnunk kell, hiszen a veszély elmúltával kulcsfontosságú szerepük lesz a közönség szórakoztatásában. 

Thierry Fremaux szerint a filmfesztiválokra jelentkezés procedúrája szinte változatlan maradt. A rendezők ugyanúgy megkeresik őt, visszajelzést várnak tőle. Alkotásaikkal egyszerre több filmfesztiválra is jelentkeznek, hiszen mind azt szeretnék, hogy azok egyre több helyen láthatók legyenek. A dialógus csak egy kicsit változott meg a kialakult krízis folytán, a bizonytalanság ugyanis mindenhol nagy úr. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.