Nézem Film A Csernobil sorozat letaszíthatja a trónjáról a Trónok harcát

A Csernobil sorozat letaszíthatja a trónjáról a Trónok harcát

Promóció

A Csernobil sorozat váratlan sikert hozott az HBO számára, még a Trónok harca nézettségi adatait is képes volt túlszárnyalni, írja a Deadline.

Promóció
- Advertisement -

Sok találgatás folyik azzal kapcsolatban, hogy mi lehet az oka a Csernobil sorozat világsikerének, amit az HBO számára hozott. Lássuk a borzalmas nukleáris baleset történetét elmesélő sorozat sikere mögött álló, valóban megdöbbentő számadatokat.

A sorozat a katasztrófa elhárításának emberfeletti küzdelmét mutatja be/ Fotó: HBO

A több mint harminc évvel ezelőtt katasztrófát, amely egész Európát fenyegette, az HBO Jared Harris, Emily Watson és Stellan Skarsgård főszereplésével filmesítette meg. A sorozat nézettsége pedig nem várt eredményeket produkált. Valóban, a nézettség döbbenetes eredményeket hozott, és A törvény nevében nézettségi adatait is megközelítette.

Stellan Skarsgård és Jared Harris / Fotó: HBO

Sőt, a Csernobil  hamarosan átlépheti az arkansasi gyilkosságról szóló sorozat 8,1 milliós nézettségi szintjét is. Hiszen a Craig Mazin rendezte történelmi drámasorozat már 8 milliós nézettségnél tart.

Craig Mazin a Csernobil című sorozat rendezője / Fotó: Los Angeles Times

A sorozatnak sikerült az, ami még a Trónok harcának sem: átlépte az 50%-os digitális nézettséget (a nézők 52%-a az HBO Go platformon követte a sorozatot), amely a fantasy sorozat esetében 46% volt.

A Csernobil megmutatta, hogy egy nagyszerű sorozat megtalálja a maga közönségét. Nem lehetnék ennél büszkébbek és boldogabbak

– nyilatkozta a HBO egyik vezetője Casey Bloys.

A sorozat azonban nem aratott osztatlan sikert: a Kreml kifejezetten nem szívleli, ezért tervezik, hogy elkészítik az orosz verzióját a történteknek.

Az amerikaiak okozták a csernobili katasztrófát az oroszok új filmje szerint

A Csernobil orosz verziója azon az összeesküvés elméleten alapul, ami szerint a CIA áll a hátterében. Craig Mazin, aki az HBO briliáns minisorozata mögött áll, éveket töltött azzal, hogy biztosra menjen: a történetének minden részlete a lehető legpontosabb. A szereposztástól szó szerint a tapétáig Mazin aprólékosan és félelmetesen újraalkotta az 1980-as valóságát.

A sorozat kreátora Craig Mazin viszont a közösségi médián keresztül üzent a katasztrófaturizmus megnövekedése miatt, amit a sorozat váltott ki. Arra kéri a tragédia helyszínére látogatókat, hogy viseltessenek tisztelettel az ott történtek iránt.

Promóció
ForrásDeadline
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3