A Csernobil sorozat letaszíthatja a trónjáról a Trónok harcát

A Csernobil sorozat váratlan sikert hozott az HBO számára, még a Trónok harca nézettségi adatait is képes volt túlszárnyalni, írja a Deadline.

Sok találgatás folyik azzal kapcsolatban, hogy mi lehet az oka a Csernobil sorozat világsikerének, amit az HBO számára hozott. Lássuk a borzalmas nukleáris baleset történetét elmesélő sorozat sikere mögött álló, valóban megdöbbentő számadatokat.

csernobil
A sorozat a katasztrófa elhárításának emberfeletti küzdelmét mutatja be/ Fotó: HBO

A több mint harminc évvel ezelőtt katasztrófát, amely egész Európát fenyegette, az HBO Jared Harris, Emily Watson és Stellan Skarsgård főszereplésével filmesítette meg. A sorozat nézettsége pedig nem várt eredményeket produkált. Valóban, a nézettség döbbenetes eredményeket hozott, és A törvény nevében nézettségi adatait is megközelítette.

csernobil HBO
Stellan Skarsgård és Jared Harris / Fotó: HBO

Sőt, a Csernobil  hamarosan átlépheti az arkansasi gyilkosságról szóló sorozat 8,1 milliós nézettségi szintjét is. Hiszen a Craig Mazin rendezte történelmi drámasorozat már 8 milliós nézettségnél tart.

craig mazin csernobil
Craig Mazin a Csernobil című sorozat rendezője / Fotó: Los Angeles Times

A sorozatnak sikerült az, ami még a Trónok harcának sem: átlépte az 50%-os digitális nézettséget (a nézők 52%-a az HBO Go platformon követte a sorozatot), amely a fantasy sorozat esetében 46% volt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Csernobil megmutatta, hogy egy nagyszerű sorozat megtalálja a maga közönségét. Nem lehetnék ennél büszkébbek és boldogabbak[/perfectpullquote]

– nyilatkozta a HBO egyik vezetője Casey Bloys.

A sorozat azonban nem aratott osztatlan sikert: a Kreml kifejezetten nem szívleli, ezért tervezik, hogy elkészítik az orosz verzióját a történteknek.

Az amerikaiak okozták a csernobili katasztrófát az oroszok új filmje szerint

A Csernobil orosz verziója azon az összeesküvés elméleten alapul, ami szerint a CIA áll a hátterében. Craig Mazin, aki az HBO briliáns minisorozata mögött áll, éveket töltött azzal, hogy biztosra menjen: a történetének minden részlete a lehető legpontosabb. A szereposztástól szó szerint a tapétáig Mazin aprólékosan és félelmetesen újraalkotta az 1980-as valóságát.

A sorozat kreátora Craig Mazin viszont a közösségi médián keresztül üzent a katasztrófaturizmus megnövekedése miatt, amit a sorozat váltott ki. Arra kéri a tragédia helyszínére látogatókat, hogy viseltessenek tisztelettel az ott történtek iránt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból